X
 
 

Държавата още търси кой замърси Струма и кой е отговорен за пресъхването на Въча

682 0
Държавата още търси кой замърси Струма и кой е отговорен за пресъхването на Въча
Снимка: Да спрем бракониерството на язовир Пчелина – Лобош
Търси се кой е отговорният за поредното замърсяване на река Струма в частта ѝ при Перник. Това каза екоминистърът Нено Димов пред bTV.

Според казаното от министъра, замърсяването, което оцвети Струма в оранжево-кафяво, идвало от т.нар. бивш комбинат "Ленин". Сега, през кадастъра, се търси кой е собственикът там в момента.

Д-р Иванов: Наличието на тежки метали в устието на яз. Пчелина показва, че притокът им е пресен

По поръчка на Централната рибоопазваща организация в Перник бяха направени две изследвания на водата в яз. „Пчелина“ - от л...

Стана ясно и, че не се знае какво точно е замърсяването – самият Димов го призна. Той заяви, че се предполага, че е от "останали отпадъци".

Припомняме, че протестиращи природозащитници многократно дават публичност на случващото се, специално заради замърсяване на язовир "Пчелина". Каква беше поредната закана заради липсата на адекватна реакция от институциите – припомнете си в този материал!

Димов обясни и, че по случая с река Въча и как там изглежда има пресъхване заради части ВЕЦ-ове, също течала проверка, за да се установи точно къде е "пробивът" – както и при случая с язовир "Студена".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 6 декември
Дневен хороскоп за 6 декември

Овен Този петък няма да ви е скучно. Пригответе се за приключения. Трудно ще ви е обаче да намерите съмишленици и ще трябва да геройствате сами. Телец Това...

Последно в Актуално