X
 
 

Държавата пусна отново на работа един от спрените ТЕЦ-ове на Ковачки

2187 1
photo of Държавата пусна отново на работа един от спрените ТЕЦ-ове на Ковачки
Снимка: БГНЕС
Спрените заради неправомерно използване на биомаса котли на "Топлофикация Перник" вече могат да работят отново, става ясно от прессъобщение на МОСВ.

Пред bTV ръководителят на "Топлофикация Перник" Любомир Спасов обяви, че перничани ще усетят топла вода към 20:00 часа днес, 12 септември, защото трябва технологично време да тръгнат котлите.

Съдът отмени спирането на парогенераторите на ТЕЦ "Република" в Перник

Административен съд - Перник постанови двата парогенератора на ТЕЦ "Република", които бяха спрени преди седмица, да заработят отново. Т...

Забраната за работа е вдигната от местното звено на РИОСВ, а причината е следната - да се възстанови топлоподаването за жителите на Перник. Спирането стана факт на 5 септември.

На 9 септември РИОСВ Перник издаде предписания на оператора в срок до 13 септември да бъдат отстранени от площадката на предприятието всички налични горива, които не са разрешени в действащото комплексно разрешително. Предписанието беше издадено, след като проверка на РИОСВ-Перник установи наличието на бали слама на площадката на ТЕЦ-а в количество над 90 тона. След уведомление от дружеството, че предписанията са изпълнени, експерти на РИОСВ-Перник извършиха проверка, която установи, че площадката е изчистена и на нея не се съхранява слама.

Интересен факт е, че Спасов обяви, че ТЕЦ-ът е подал заявление да гори биомаса, но още не е получил отговор от над година и е почнал да гори. "Вие какво ще направите, ако не получавате толкова време отговор", попита той. От РИОСВ контрираха, че процедурата за разрешение още не е завършена, защото имало много възражения на граждани и неправителствени организации.

Днес, 12 септември, в 8:00 часа сутринта експерти на РИОСВ ще премахнат поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво. За да се гарантира, че няма да бъде използван неразрешен вид гориво, в предприятието ще бъдат изпратени служители на РИОСВ за 24-часово наблюдение на подаваното на гориво към парогенераторите, посочват от МОСВ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Кола се заби в каруца и се преобърна край Разлог

Жена се удари с колата си в каруца, след което колата ѝ се преобърна на пътя Разлог-Предел-Симитли. Жената не е пострадала, съобщи БГНЕС. 65-годишната...