X
 
 

Жителите на Дивотино протестират, нямат вода

2459 0
Жителите на Дивотино протестират, нямат вода
Снимка: iStock/Guliver
Жителите на пернишкото село Дивотино излязоха на протест заради поредното спиране на водата. В части на селото налягане няма, а аварии се случват постоянно, оплакаха се те пред репортер на BTV.

По думите на потърпевшите проблемът продължава с месеци, а кметът бездейства.

Хора от Владо Тричков се оплакват от тормоз от роднини на кмета заради протеста за водата

За провокация в края на вчерашния протест във Владо Тричков заради проблемите с водата в селото (същите има в селата Реброво и Томпсън)...

"Шест дни не сме имали абсолютно никаква вода. След това се пускаше на части, след това започна пак да се спира. Плащаме си водата само. Този месец ние е дошла сметка 34 лв. – откъде?”, каза една от пострадалите Лорета Димитрова.

Водоподаването в селото идва от Перник. В момента има голяма авария в довеждащия водопровод, което допълнително усложнява ситуацията, съобщи служителят на ВИК - Перник Антоан Йорданов.

Кметът на Дивотино Румен Сергиев призна, че има проблем с налягането във високите части на Дивотино.

"Дивотино няма проблем с доставката на вода, има проблем с вътрешната мрежа. Високите части са на резервоар, който при всяка една авария не може да се напълни. Проблемът трябва да се реши с цялостна подмяна на водопровода", обясни Сергиев.

Протест с пътна блокада заради безводие в село Владо Тричков

Утре, 1 септември, от 16:00 часа жители на село Владо Тричков ще блокират пътя София - Мездра. А причината е постоянната липса или недо...

По думите му в момента общината чака одобрение за реконструкция на мрежата. Преди това обаче ще се реконструира водния цикъл в  Перник, което според кмета, трябва да стане до края на годината.

Нерешени проблеми с липсата на вода има и в няколко села край Своге. Жителите им многократно излизат на протест, решение на проблема им все още няма.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално