X
 
 

Ще струва ли поста на областния управител водната криза в Перник?

1296 0
Ще струва ли поста на областния управител водната криза в Перник?
Снимка: БГНЕС
Заради водната криза в Перник областният управител Ирена Соколова се очаква да бъде отстранена. По неофициална информация на "Дневник" в петък премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на Соколова.

Решението за смяната се очаква да бъде взето на заседанието на правителството през следващата седмица, а вероятен наследник на Соколова е бившият кмет на пернишкото кметство Изток Емил Костадинов, според източници на вестника.

Областният управител на Перник подава сигнал в прокуратурата за източване на язовир "Студена"

Областният управител на Перник Ирена Соколова заедно с експерти, инженери, спелеолози и специалисти по ВиК установиха неправомерно откл...

За водна криза в Перник се заговори след местните избори, а от средата на ноември бе въведен воден режим. Кризата вече струва поста на ръководителя на местното ВиК дружество.

Преди дни протестиращи заради режима поискаха оставката на Соколова заради бездействието ѝ. За намаляването на водата в язовир "Студена" се е знаело от лятото, но мерки не са взети. Според Соколова язовирът е източван с незаконни отклонения.

Властите в града обмислят различни варианти откъде да докарат вода. Водната криза в миньорския град се случва за пръв път от 1993 г.

Освен областен управител на Перник Ирена Соколова е председател на Жени ГЕРБ.

Нено Димов ли е виновен за източването на язовир "Студена"?

За източването на язовир "Студена" е виновен министърът на околната среда и водите, защото язовирът се източва с месечен график, който ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители