Тролейбусният транспорт в Перник заплаши със спиране

13358
Тролейбусният транспорт в Перник заплаши със спиране

Тролейбусният транспорт в Перник е заплашен от спиране, алармира на пресконференция председателят на Общинския съвет Милан Миланов, предаде БТА.

Получено е писмо в общинско дружество "Тролейбусен транспорт", че ако не започне да разплаща просрочените задължения, след 9 ч. утре захранването ще бъде преустановено. За крайната мярка са уведомени областният управител Ирена Соколова и кметът на Перник Иван Иванов.

В Перник чакат 100 хил. туристи за "Сурва"

На 30 януари и 1 февруари в Перник ще се проведе едно от най-значимите събития в културния календар на Югозападна България - Международ...

Предприятието дължи 593 385,11 лв. на ЧЕЗ към 5 януари. На среща на ръководството на ЧЕЗ с областния управител и кмета на Перник е било обсъждано до 16 януари да бъдат представени писмено конкретни ангажименти и срокове за изплащане на просрочените суми. Засега обаче няма писмо с поети такива нито от страна на областната управа и община Перник, нито от "Тролейбусен транспорт", твърдят от ЧЕЗ.

По данни на компанията първоначалната дата за спиране на тока е била 13 януари. От ЧЕЗ обаче са проявили разбиране и са отложили за утре.

Заради спешната ситуация Общинският съвет се събира на извънредно заседание в 14 ч. днес. Оставка е подал управителят на дружеството Тодор Йончев.

Ще настоявам новият управител да изготви оздравителен план, който стриктно да се изпълнява, заяви Миланов.

Община Перник тегли 1 млн. лв. банков кредит

Община Перник да вземе банков кредит от 1 млн. лв., реши Общинският съвет. Според кмета Иван Иванов заради тежкото й финансово състоян...

На 4 млн. лв. общо възлизат задълженията на търговското дружество. Мотрисите са на повече от 30 години и не са минали основен ремонт, твърди председателят на Общинския съвет.

Общината да стане гарант за изплащане на задълженията, а бъдещата транспортна схема да защитава от конкуренцията единствения екологичен транспорт в града, предлага Стойчо Василев - заместник-председател на Общинския съвет. В същото време не е усвоена от превозвачите държавната субсидия за карти на децата до 7 г. и община Перник връща 100 000 лв., каза още Миланов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com