Село пропищя от цигани, събирали хиляди левове за "спокойствие"

30425
Село пропищя от цигани, събирали хиляди левове за "спокойствие"
Снимка: БГНЕС

Тормоз в село Чомаковци, извършван от трима братя от цигански произход. Братята Георги, Петко и Минчо се настанявали в необитаеми домове в селото и ограбвали всичко. На всичкото отгоре те прибирали „такса спокойствие” от местните жители, които вече са готови сами да вземат правосъдието в ръцете си. Готови сме на убийство, твърдо заявяват хората.

Да, изнудват ни за пари, за злато. Казваше на мъжа ми – дръпвам ти жената, вземам ти детето. Взеха ни към 5-6 хил. лева. Ако не им даваме пари, влизат и заплшават с нож. Бягахме в Радомирци, като ме видеха по площада ми викаха: „Сега ще се напикаеш”, разплакана разказа жена от селото пред Нова телевизия.

Непълнолетни цигани убили пенсионер заради забележка

Двама младежи от цигански произход са задържани и най-вероятно днес ще останат с постоянна мярка „задържане под стража” зар...

Пред полицията са казвали, че „ще ни влачат”, каза друга жена. На мен ми искаха 5 хил. лева – влязоха вкъщи с вили, брадви. Георги искаше да намушка мъжа ми с вила, сподели трета жена. Пред полицаи са удряли колата ни, децата ми пищят и нищо не правят от МВР, добави жената.

Съдържателката на местния магазин също каза, че циганите са я заплашвали – с брадви.

Оказа се, че братята са от района на Луковит. Те живеят със семействата си. Петко отрича, че има тормоз над селото. Той има няколко присъди, като преди две седмици излязал от затвора заради кражба на дърва. Семейството на Петко твърди, че друга ромска фамилия – Златкови, преди седмица дошли и ги тормозили – стреляли с пушки, убили кучето му. Намесили се полиция и жандармерия, като задържани все още са Георги и Минчо. Защо от Златкови никого не задържаха, питат роднините на Петко.

С Петко наистина не сме имали проблеми, заяви една от жените в селото. И разказа, че в къщата ѝ имало случай, при който дете опитало да изтегли тръба.

Депутати от ДПС се жалват от Москов пред КЗД

Група депутати от ДПС са подали оплакване срещу здравния министър д-р Петър Москов в Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Пов...

Жителите на селото правят пдописка, за да изселят ромите. А кметът на селото Павел Иванов подчерта, че проблемите се задълбочават и няма решение. Викат ги циганите от полицията в Червен бряг, предупреждават ги и толкова, заяви Иванов.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен