В плевенско нарастват инвестициите в жилищно строителство

2745
В плевенско нарастват инвестициите в жилищно строителство

Строежът на 27 нови сгради започна през последното тримесечие на административна единица Плевен, информират от Националния статистически институт. От тях 11 броя са жилищни, а 16 попадат в категория „други“. Общата площ на новото строителство възлиза на 3 994 квадратни метра.

През периода са издадени разрешителни за строеж на още 47 здания, като 18 от тях са с предназначение за жилищни нужди и 29 са други. Разгърнатата застроена площ е 9 153 квадратни метра, допълва Topnovini.bg.

Китайски бизнесмени с интерес за инвестиции в Шумен

Бизнесмени от китайския град Джънджоу заявиха интерес да инвестират в Шумен. Те проявиха и желание да осъществят по-тясно сътрудничеств...

Статистиката показва, че строителният бранш остава сред водещите. Според осреднените пазарни цени, стойността на инвестициите в строителни дейности възлиза на около 1 милион лева за Плевен.

В национален план, през третото тримесечие на 2015 година, местните администрации са издали разрешителни за строеж на 1 154 жилищни сгради (654 082 кв. м. РЗП), 40 административни (52 197 кв. м. РЗП) и 1 097 други сгради (501 156 кв. м. РЗП).

Забелязва се ръст от 1.2% при разрешителните за жилищни сгради и намаление от около 11% в инвестициите за офисни и други постройки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен