X
 
 

Затворник поиска от съда претърсванията на килиите да бъдат прекратени

1638 0
Затворник поиска от съда претърсванията на килиите да бъдат прекратени
Снимка: Pixabay
Затворник от Белене поиска от Плевенския административен съд да бъдат прекратени в бъдеще претърсванията на килиите, защото при тях надзирателите нарушавали правата му. Жалбата му е оставена без разглеждане, съобщи на интернет страницата си административният съд.

Административното дело е образувано по жалба П.П.Х. Искането е мотивирано с чл. 276 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

В жалбата се посочва, че е извършен обиск и претърсване на 21 ноември т.г. към 9.00 часа сутринта в килията, където Х. спял. При този обиск той се почувствал унизен и заплашен, не узнал самоличността на извършващите обиска и претърсването.

Съдът дал указания на жалбоподателя до 12.00 часа на 3 декември да внесе държавна такса от 10 лева и да представи вносна бележка в деловодството на съда. Ако това не бъде изпълнено в посочения срок, жалбата ще бъде оставена без разглеждане.

Определението е съобщено лично на лицето на 30 ноември в 10.50 часа и в указания срок не са отстранени нередовностите на жалбата. Затова съдът преценил, че жалбата трябва да бъде оставена без разглеждане, а съдебното производство да бъде прекратено.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители