X
 
 

Найджъл Кенеди с концерт в Пловдив

2213 0
photo of Найджъл Кенеди с концерт в Пловдив
Снимка: Уикипедия
Фирмата „Блу Хилс“ ЕООД, учредена през февруари месец, ще организира в Пловдив концерт на Найджъл Кенеди. Изявата на известния цигулар и виолист е предвидена за 21 септември на сцената на Античния театър.

Общината е отправила покана до дружеството, чийто собственик е Стефан Попов, да подпише договор за 23 333 лева без ДДС.

Мотивът за прякото възлагане на местната управа е, че „Блу Хилс“ е сключил договор с Найджъл Кенеди на 01.04.2019 г., с който е ангажирал изпълнителя да изнесе този концерт.

В общината било представено копие на договора на английски език с превод на български. Тъй като по силата му организаторът "Блу Хилс" ЕООД притежава правото да проведе концерта под съответното име с участие на вече ангажирания изпълнител, то той притежава изключително право по смисъла на Закона за обществените поръчки и друго лице не би могло да организира концерт със същия изпълнители под същото мото в гр. Пловдив, се сочи в обявлението.

Община Пловдив е в процедура за избор на фирма, която да осъществи и фестивала „Рок форум – Музика от вековете“, който също е предвиден за септември.

За тогава се планират два концерта за два дни. Условието е групите, които ще участват във фестивала, досега да не са идвали в Пловдив и поне една от тях да е получавала престижна награда Грами или БРИТ. Сумата за целта е 46 666 лв. без ДДС.

Първият вариант за това събитие е бил за три групи, които да направят концерти три дни за 70 000 лв. без ДДС. Покана за участие е била отправена до "Блу Хилс" ЕООД, "БГ 64" ЕООД и"Класик Стейдж Ентъртейнмънт" ЕООД, но поръчката е прекратена заради неполучени оферти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители