Трети ден няма и следа от изчезналите деца край Карловско и Русенско

2287
Трети ден няма и следа от изчезналите деца край Карловско и Русенско
Снимка: БГНЕС

Полицията работи по всички възможни версии за изчезването на 9-годишния Станимир Мичков от карловското село Богдан.

Във вторник и сряда в районното управление в Карлово няколко пъти за разпит е била привиквана майката на детето - Павлина, информира "Дарик нюз". Тя е с интелектуална недостатъчност, което допълнително затруднява разследващите. Разпитвани са и други жители на селото за изясняване на ситуацията, включително и пастрокът на Станимир - Иван Стайков. Към момента няма задържани.

Трети ден издирват две деца

Трети ден продължава издирването на изчезнали деца на две различни места в страната. Тригодишно момче се загуби в гората край русенскот...

Активното издирване на момчето продължава близо 48 часа. В него участват около 35 полицаи от полицейското управление в Карлово и специализираната група за издирване от Пловдив. За намирането на Станимир помагат и обучени полицейски кучета.

Като доброволци в издирването са се включили също мъже от местната ловна дружинка и служители на държавното лесничейство. Общият им брой е около 20.

По-рано през деня кметът на село Богдан Христо Иванов каза, че е разширен периметърът на претърсване и се работи на пълни обороти.

Детето се изгуби безследно в понеделник следобед в близката до село Богдан гора, докато е извеждало домашни животни на паша заедно с майка си. Сигналът за изчезването е бил подаден в полицията в понеделник вечерта.

Станимир Мичков е бил облечен с дънки и синя блуза. Висок е около 140 см., с кестенява коса е и носи очила. Детето живее с майка си и втория си баща, а семейството е социално слабо.

Деветгодишно дете изчезна в гората край Карлово

35 полицаи с кучета и специализирана техника издирват изчезналия 9-годишен Станимир Мичков от карловското село Богдан. Това каза кметъ...

Трети ден продължава и издирването на 3-годишния Димо, с турско име Мохамед, в гората край русенското село Смирненски. Над 150 служители на реда, пожарникари и доброволци почти денонощно търсят момченцето, но засега резултат няма, предава БГНЕС.

На мястото днес бяха директорът на ОД на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов и началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“-Русе комисар Димитър Павлов. „Операцията продължава, тя е започната още в понеделник, непрекъсната. Към момента продължават издирванията, претърсванията на местности. За съжаление към момента нямаме положителен резултат, но усилията в тази насока продължават с висока степен на интензивност. Даваме си време толкова, колкото има шанс това дете да бъде намерено. Имало е в практиката такива случаи, така че надеждата остава“, заяви Атанасов.

В издирването е включена и модерна техника, с която разполагат пожарникарите. „Използваме уред, който би могъл да открие сърдечна дейност, т.нар.детектор на живот, термовизионни камери, които улавят топлинното излъчване на телата, особено в по-тъмната част на гората са твърде ефективни. През нощта използваме и конвенционалните осветителни прибори, включително и мачтовото осветление на пожарните машини. Практически обходът, който е направен с жива техника, считаме, че е дори много по-голям от това, което би следвало да се очаква да премине такова невръстно дете“, обясни Павлов.

Хората са изключително изморени, тъй като претърсването на 15 000 дка гора се прави при 40-градусови жеги. От община Ветово осигуряват вода и закуски за спасителните екипи. Желание да помогнат има много хора. „Имаме доброволческо формирование, което работи постоянно, и граждани, и приятели, и всички, които чуят, даже се обаждат да дойдат и да участват. Трудно е в тая жега да се търси в тая гора. Има трудно достъпни места, но искат да огледат всичко“, сподели зам.-кметът на община Ветово Исмаил Селим.

От полицията работят по всички възможни версии за изчезването на детето. Не се изключва вариант да е станало жертва на отвличане, на тежко престъпление или на диви животни в гората. Въпреки това всички се надяват на добър изход и детето да бъде намерено живо и здраво.

Оставиха за 25 дни в ареста издирван за тероризъм, дошъл на море у нас

25 дни арест постанови днес Бургаският окръжен съд за 42-годишния Алмис Микаил - турски гражданин от кюрдски произход с френско граждан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com