136 активисти на ДПС са в черния списък на Турция?

4426
136 активисти на ДПС са в черния списък на Турция?
Снимка: БГНЕС

136 български граждани са в неофициален черен списък на Турция, като начело са Ахмед Доган, Делян Пеевски, тримата съпредседатели Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, бивши министри, популярни настоящи общински кметове и ключови депутати на ДПС.

Това съобщи електронното издание 24rodopi.com, като се позова на ръководството на авторитетна изселническа организация в Турция.

Новината за списъка е потвърдил бивш висш държавен служител, с когото също е бил проведен „международен разговор със запитване дали ще влезе в новата партия на Лютви Местан".

От списъка е отпаднал само един бивш народен представител, който декларирал, че ще се включи в новата партия ДОСТ. Учредителното събрание на новата формация ще се проведе в близките дни.

ДПС предложи комисия да разследва намесата на Русия и Турция в политиката на България

Предложение за създаването на Временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Рускат...

Седмица преди вестник „Стар" да обяви, че на Ахмед Доган и Делян Пеевски им е наложена забрана да влизат в Турция, гранични служители на „Капъ куле" са подложили на психоатака важен функционер на ДПС.

Председател на Общински съвет е пътувал за Република Турция. Безпроблемно е минал проверката на ГКПП „Капитан Андреево", но при паспортната обработка на турския граничен пункт последвали действия, които по-късно са определени от общинаря като психоатака. Турският полицай казал „Ихбар вар", т. е. че има сигнал срещу пътуващия председател на Общинския съвет. Повече от час е продължила „проверката", която не e установила нередности и общинарят продължил напред.

Санкцията срещу Делян Пеевски била заради два доклада. Първата жалба в Анкара срещу медиите на Пеевски е подадена от български народен представител, който на 6 януари е разговарял с високопоставено правителствено лице в турската столица, пише още изданието.

По това време в Анкара е бил депутатът Шабанали Ахмед Дурмуш, който напусна ДПС заедно с Местан и е един от учредителите на новата формация ДОСТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика