Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2021 година за Цветеслава Гълъбова: Радев вдигна юмрука и ни поведе в битката за България (ВИДЕО)

30 декември 2021, 10:30 часа • 8555 прочитания

"За 2021 година най-впечатляващото събитие бяха изборите за президент. Това е така, защото Румен Радев нито един път не се огъна, не се уплаши и застана до своя народ. Още преди година той вдигна юмрука и ни поведе в битката за нашата България". Това каза в интервю за Actualno.com директорът на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова.

Тя беше част от Инициативния комитет, издигнал действащия държавен глава за втори мандат. На изборите президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова получиха 66.72% подкрепа и победиха опонентите им Анастас Герджиков и Невяна Митева, за които бяха гласували 31.80 на сто. Според д-р Гълъбова историята не помни такъв президент.

"През годините стигнахме до опростачване на отношенията. Достигнахме дъно, до което нашата история не помни. В политиката бяха издигнати отношенията: ти на мен - аз на теб, войнстващият примитивизъм, арогантността, наглостта, кражбите и на този фон имаше едно оглушително мълчание от страна на прокуратурата. Видяхме, че с протести не става и в тази битка нашият президент застана до своя народ", зави тя.

(С духова музика, хоро и банкет, предизборният щаб на Румен Радев отбеляза в НДК победата на президента на балотажа)

По думите ѝ, причината да се включи в инициативния комитет на президента Радев е била, че не може да гледа безучастно на ситуацията в страната.

"Не виждам и не мисля, че имаше нужда от промяна в президентската институция. Румен Радев и Илияна Йотова са хората, които оглавиха нашата битка за промяна и никой не може да асоциира техните имена със статукво. За тези пет години те не се подадоха на натиск, бяха охулвани, оплювани и наричани как ли не, но срещу тях не се намери и най-малкия компромат. И каква промяна да искаме в президентството, след като на изборите се предложи за алтернатива един неубедителен и несигурен кандидат, който не виждаше проблем, че неговите студенти са били пребивани под колоните, който не взе никакво отношение по кюлчетата и пачките в нощното шкафче на бившия премиер. В този случай не мога да кажа, че проф. Анастас Гержиков и г-жа Митева могат да бъдат част от промяната", заяви психиатърът.

1

(Румен Радев отпразнува победата на изборите с китара в ръка)

Д-р Гълъбова изрази надежда за новосъздаденото Народно събрание и правителство.

"Преди всичко искам да имаме стабилен и работещ парламент. Първата стъпка е направена – ГЕРБ са отстранени от власт. Но те са и в средния ешелон и това изисква стабилно работещо Народно събрание, защото всички промени минават през законодателни такива. Моята надежда е най-после представителите на партиите в парламента да са си взели поука и да са разбрали, че желанието на електората е такова и че ще трябва всички да седнат на една маса и да намерят общ път, защото ако ни изпратят за четвърти път на избори, хората ще ги накажат доста. Разчитам и съм дълбоко убедена, че президентът и вицепрезиденът ще продължат да изпълват със смисъл институцията, която представляват. Те никога не ни предадоха. И, разбира се, се надявам да приключи пандемията. Скоро ще започне третата година, в която не живеем по обичайния начин, а пандемията ни изтощи физически и психологически", каза Гълъбова. 

Тя завърши с пожелания за здраве и цитира:

"Има една мисъл: На здравето давам единица, на всичко останало: богатство, пари, пътешествие, любов – на всичко давам нули. Колкото повече нули има след тази единица, толкова по-голямо е числото. Ако тази единица я няма се получава една безсмислена поредица от нули".

ПРИПОМНЕТЕ СИ ОЩЕ:

Иска ли Румен Радев да подчини бъдещото управление през служебното правителство?

Как Радев нокаутира Герджиков

Дъвката "президентска република"

Кога на изборите в Украйна ще обсъдят българо-македонския въпрос?

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес