29,9 млн. лева ще ни струват предсрочните избори

1144
29,9 млн. лева ще ни струват предсрочните избори
Снимка: БГНЕС

29, 9 млн. лева ще струва подготовката и провеждането на предсрочните избори за Народно събрание на 26 март. Това става ясно от план-сметката за разходите, приета днес, 30 януари, от служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Актът на Министерския съвет е в изпълнение на чл. 18 от Изборния кодекс. Средствата по план-сметката ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 година.

Герджиков поиска от министрите си доклади за състоянията на министерствата

В рамките на двуседмичен срок, не повече, искам да ми представите аналитични доклади за състоянието в министерствата. Това каза служеб...

Правителството възложи и на вицепремиера по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната цялостната координация на дейностите, свързани с организационно-техническата подготовка на изборите за Народно събрание на 26 март. Стефан Янев организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната.

В задълженията на вицепремиера влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия (ЦИК) на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК. Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Министърът на вътрешните работи ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Първите думи на Герджиков - ние да служим на държавата, не обратното!

Ние, българите, сме държавнотворчески народ. Думата държава произлиза от "държа" и за да се съхранява и развива народът ни, той трябва ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика