АБВ: Борисовщина и чакъл унищожават и „Пътеката на здравето“ в Банкя (СНИМКИ)

17738
АБВ: Борисовщина и чакъл унищожават и „Пътеката на здравето“ в Банкя  (СНИМКИ)
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

В Банкя, на самата „Алея на здравето“, която от дълги години е туристическа, сега се издига новопостроена къща, наобиколена от автомобилни гуми, разхвърлени маркучи, парцали, парчета от ограждения и много, много чакъл. „Банкя е на Борисов. Това на кого е? На някое борисовче“, обясни грозната гледка лидерът на АБВ Румен Петков, показвайки я на журналисти.

"Най-вероятно, тук част от гората е изсечена, за да бъде построена тази сграда, предположи председателят на софийската организация на АБВ Христо Колев.

В далечината се виждат две огромни бетонни колони, които вероятно ще бъдат порта на постройката, а всичко наоколо - двор и ще се получи едно страхотно имение в тази местност", добави той.

В момента има тенденция да се презастроява гората, алармира Колев. "Ето тук се строи, в Бистрица се строи в планина Витоша, незаконно строителство се извършва навсякъде. Пример за това е и Студентски град, ул. „8-ми декмеври“, където има строежи без необходимото разрешение за строеж, а се строи с разрешение за строеж за местен електорпоровод", посочи той.

"Това е Алеята на здравето. Това са строителни дейности, които някой е разрешил. Там има изкоп, отводнителна канафка и тук - на Алеята на здравето, е насипан чакъл. Този чакъл съсипва природата и всички институции са бездейни", изтъкна Румен Петков.

Обръщайки се към жителите на Банкя, към община Банкя и Столична община той подчерта, че такъв тип сеч в боровата гора, изкопни дейности и полагане на чакъл е нещото, което съсипва туризма ни, съсипва живота ни, пречи на хората да се възползват от прекрасните дадености, които имаме. "Хилядите хора, които идват тук го виждат, възмущават се и институциите мълчат", отбеляза Петков.

Лидерът на АБВ е категоричен: "Тези неща трябва да ги казваме достатъчно ясно и да ги спрем сега, ако не искаме това да продължи и да продължи, и да продължи, и да оставим на децата си една гола местност, в която чакълът и борисовщината са заели необратим връх".

"Виждаме на какво дередже е докарана алеята на здравето, виждаме и тези гуми, разхвърлени тук от същите хора, които са направили това безчинство, унищожили са алеята на здравето и са съсипали възможността да имаме нормална и здравословна събота и неделя, да имаме тази природа, с която сме се гордеели столетия наред", коментира Петков.

"Днес имаме това с тези гуми - това е Бойко Борисов 1, Бойко Борисов 2, Бойко Борисов 3, борисовчето с къщата и целият този чакъл, който е унищожил една даденост, която бихме могли да ползваме като българи, която биха могли да ползват и туристите", заключи лидерът на АБВ.

Софийската организация на АБВ ще сезира за случая кмета на гр. Банкя и главния архитект, съобщи Христо Колев. "Ще искаме обяснения, ще искаме документацията, има ли разрешение за строеж, кога е издадено, защо е издадено", уточни той и подчерта, че дори строителството да се окаже законно, то е неморално.

За нова сеч в борова гора на Витоша алармират от АБВ (СНИМКИ)

За нова сеч на Витоша алармираха от АБВ и я показаха на журналисти. В най-високата част на вилната зона на Бистрица, в близост до грани...

Снимки: Ива Иванова / Аctualno.com

"Виждаме къде се строи, после се питаме защо има наводнения, защо стават катаклизми... Като си изсечем гората, като си унищожим планините, природата си връща, така че това не бива да се допуска", добави той, убеден, че грижата за природата трябва да е дълг на всеки.

"Трябва да се гледа напред. Не свършва всичко с ГЕРБ. Хубавото бъдеще ще е без ГЕРБ и сме длъжни заедно като общество да се борим против модела на това управление, който вече 10 години съсипва държавата", заключи Колев.

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика