Ако си отидем, идват БСП, ДПС и Пеевски, предупреди Ненчев

2354
Ако си отидем, идват БСП, ДПС и Пеевски, предупреди Ненчев
Снимка: БГНЕС

Ако си отидем ние, идват БСП, ДПС и Делян Пеевски. С тези думи министърът на отбраната Николай Ненчев обясни пред БНТ какво ще стане при евентуална оставка на премиера Бойко Борисов след балотажа на президентските избори.

Министър-председателят заплаши с подобен ход още в самото начало на кампанията, като заяви, че ако кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева не спечели първия тур на изборите, то тогава той ще напусне поста си. След като стана ясно, че ген. Румен Радев ще влезе в балотажа с преднина от около 4% пред опонента си, Борисов отказа да подаде оставка и остави това при загуба на втория тур.

Корнелия Нинова иска предсрочни избори, но не иска да е премиер

Не мисля за премиерския пост, той не ми е цел. Необходими са предсрочни парламентарни избори. Нямам съмнение, че ще победим на втори ту...

Според Ненчев една политическа криза, каквато със сигурност щяло да има при предсрочни избори, ще блокира редица проекти, които вече са задвижени. Един от тях е модернизацията на българската армия.

"В Реформаторския блок се обединихме да гласуваме против Румен Радев, тъй като познаваме добре работата му. Подкрепилата го БСП отказа да гласува купуването на нови изтребители. И този летец е съгласен зад него да застанат такива хора", попита Ненчев.

Той припомни думи на Румен Радев, че българската авиация е подложена на унищожение. "Дори да е така, той не бива да го обявява публично. Това е безотговорност".

Ненчев каза още, че кандидатът на БСП се води от емоциите си, а не от разума. Като пример за това той даде няколко отказа на Радев да изпълни решения на Народното събрание, както и такива на НАТО.

Костов изрази изненада от победата на Радев

Изненада ме резултатът на президентските избори на първи тур. Това заяви бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов. Костов обяви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика