Ангел Ризов: Нуждаем се от ясно формулирани национални приоритети

22997
Ангел Ризов: Нуждаем се от ясно формулирани национални приоритети

Необходимо е да изготвим ясна формулировка на националните си интереси. Едва след тогава ще можем да дефинираме заплахите, проблемите и ситуациите, в които трябва да ги защитаваме. Това заяви по време на дебат в ефира на ТВ 7 юристът и кандидат за евродепутат от листата на АБВ Ангел Ризов.

Според него промяна в концепцията ни за национална сигурност и вътрешен ред не може да бъде  осъществена без съдебна реформа. Тя трябва да бъде планирана за срок от поне седем години. Това ще съвпадне и с предстоящия програмен период и ще даде шанс да се възползваме максимално от финансовите механизми, които ЕС предлага, за да преструктурираме сектора, посочи той.

Цветан Антов: Трябва да се въведат данъчни облекчения за хората, подпомагащи спорта

Трябва да се въведат данъчни облекчения за хората, които подпомагат спорта. Това каза Цветан Антов, областен координатор на АБВ за Плев...

По думите на Ризов страната ни има потенциал и трябва да преодолее голяма част от вътрешните си проблеми със собствен ресурс. Трябва да се разделим с погрешната нагласа, че можем да използваме Европейския съюз като едва ли не единствен инструмент за преодоляване на вътрешните ни проблеми, заяви той.

В заключение Ангел Ризов посочи, че страната ни се нуждае от цялостно преструктуриране на концепцията си за работа със средства от еврофондовете, защото този публичен ресурс е осигурен чрез вноски на всеки един от нас,  обобщи той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика