Ангелкова: Целта ни е да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация

972
Ангелкова: Целта ни е да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация
Снимка: БГНЕС

Целта ни е да превърнем страната в целогодишна туристическа дестинация, да посрещаме голям брой туристи, които да запълват всичките ни курорти и да посещават вътрешността на страната. Това е нашата основна цел като министерство.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ във връзка с възможността кадрите с граждански арест на мигранти да повлияят негативно на туристическия имидж на страната ни в началото на летния туристически сезон.

Ангелкова: До 25% се е покачил ръстът на туристите от Германия

Карлово. До 25% се е покачил ръстът на туристите от Германия през различните туроператори за предстоящия летен туристически сезон. Това...

На въпрос дали е възможно подобни кадри да сложат черно петно на страната ни, тя отговори: „Разбира се, че е възможно. За нас е изключително важно да работим и градим заедно, както с туристическия бранш, така и с местната власт, имиджа на страната. Той се изгражда с години, така че страната ни да бъде превърната в целогодишна туристическа дестинация и да развиваме устойчив туризъм”.

Министърът на туризма коментира и въпроса с туристическото лого на страната ни.

„Конкурсът приключи още през април. Конкурсът беше организиран заедно със Съюза на художниците и Националната художествена академия. Има повече от 170 предложения, получени на имейлът, който беше посочен. В момента тече първият етап от конкурсът и професионалното жури оценя предложенията. Когато той приключи, избраните предложения ще бъдат подложени на обществено обсъждане”, разясни министър Николина Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика