Антоанета Цонева: Темата за Украйна най-много стяга чепика на българския президент

4320
Антоанета Цонева: Темата за Украйна най-много стяга чепика на българския президент
Снимка: Actualno.com

"Това, че ние се крием зад темата за Украйна ми е малко трудно да си го представя при положение, че се взеха толкова важни решения за отбрана на страната. Това е темата, която най-много стяга чепика на българския президент", каза Антоанета Цонева от ПП-ДБ в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Коментарът й е във връзка с по-ранното изказване на Румен Радев, че управляващото мнозинство се крие зад темата за Украйна, защото искали да отклонят вниманието на гражданите, защото нямали визия, програма и реални действия. 

Антоанета Цонева: Радев си противоречи за референдума срещу еврото

Няма как да се проведе национален референдум с въпрос, по който България вече се е произнесла с подписването на международен договор. Т...

По думите й Радев отказал да погледна върху дългосрочните цели на страната. Изборът на Радев показва, че зад неговата кандидатура застава едно масивно мнозинство. Това мнозинство гласува решенията за Украйна и  еврото. Дългосрочните стратегически цели, които страната си поставя са подкрепени от това мнозинство.

Васил Терзиев, успехът на "Телерик" и ДС: От оръжия до софтуер, II част (ДОКУМЕНТИ)

"Доста отблизо наблюдавах процеса по създаване на голямата коалиция, която застава зад нашия кандидат - Васил Терзиев. Той застана в центъра на толкова много партии. Той беше гравитационният център. Терзиев може да обединява и съм убедена, че и вота ще бъде в тази посока", подчерта Цонева във връзка с кандидатурата му за кмет на София. "Способността му да обединява и организира екипи бе едно от основните качества, които натежа", категорична бе тя.

Антоанета Цонева заяви, че други силни качества са умението и желанието на Терзиев да споделя и да връща към обществото своя успех в бизнеса. “Това е много силно качество - да можеш да споделяш успеха си и да можеш да върнеш на обществото, което по един или друг начин е създало средата, в която ти си правил своя бизнес проект. Да създадеш своята академия, да обучиш хиляди хора, които пък след това изхранват стотици семейства, развивайки своите умения - това е безценно качество”, каза тя.

“Смятам, че това е лидер на бъдещето. Този град има нужда от такъв подход. Вярвам, че той ще бъде последван и от една по-нова генерация хора, които искат да видят бързо, перспективно, ориентирано към цели управление. Васил Терзиев е лицето на това усилие”, добави тя.

Антоанета Цонева: Няма да продадем реакторите за АЕЦ "Белене" на по-ниска цена

"Ако сделката за продажба на Украйна на реакторите за АЕЦ "Белене" бъде осъществена, тя ще се случи на цена, не по-ниска от тази, която...

Антоанета Цонева коментира и актуалните политически въпроси като избора на Димитър Радев за управител на БНБ, както и предстоящите гласувания за ръководствата на други регулатори. “Изборът на Димитър Радев показва, че зад неговата кандидатура застава едно много масирано мнозинство в парламента, което се показва и в други гласувания, особено важни при определяне на дългосрочната посока на страната. Това мнозинство гласува и решенията, свързани с Украйна, и с референдума за еврото. Това са дългосрочните стратегически цели, които страната си поставя”, коментира тя.

Представителят на “Да, България” сподели, че изборът на кандидат за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е дошъл след подбор от редица кандидати по 10 критерия.

“Механизмът за съгласуване между партиите все още не е стигнал до своето изглаждане, за да се нарече борд. Но между ръководителите на парламентарни групи и на политическите сили се води общ разговор за това какви кандидатури се предлагат и дали те са подходящи. Даваме оценка дали съответната кандидатура отговаря на задачите, които ще се изпълняват”, каза тя.

Лоша миризма тормози жителите на Разград

Тя коментира протестите в Разград. По думите му вчера била там и разговаряла с всички, които имали отношение по темата. „Това е проблем, които съществува от дълго време. Не са предприемани решителни действа, защото там има нужда да се инвестира в нова пречиствателна станция. Договорих да има допълнителна сесия на общинския съвет, където РИОСВ да изнесе пълен доклад за пет години назад за това какви санкции са налагани, какви нарушения са открити и какви препоръки са направени“, посочи Цонева. По думите й е говорила с екологичното министерство. "Вече има законопроект, който да даде дефиниция за миризми, които са вредни за човешкото здраве и околната среда", подчерта тя.

Антоанета Цонева: Трябва да съставим правителство, за да овладеем инфлацията и ръста на цените

Нашата голяма цел трябва да е овладяването на инфлацията и на непазарния ръст на цените на хранителните стоки. Това заяви водачът на ли...

Следете развитието на войната в Украйна тук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика