"Атака" и "ВМРО" ще подкрепят ветото на президента за Изборния кодекс

3773
"Атака" и "ВМРО" ще подкрепят ветото на президента за Изборния кодекс
Снимка: БГНЕС

Атака" и "ВМРО" ще подкрепят президентското вето върху Изборния кодекс. Това стана ясно днес от думите на Волен Сидеров и Юлиан Ангелов.

Ако това сe случи, за първи път партии от управляващата коалиция ще подкрепят позиция на Радев в пленарна зала.

От БСП поставиха условие за да се върнат в парламента и критикуваха 'жонглирането" с Изборния кодекс

От БСП приветстваха наложеното от президента Румен Радев вето върху промените в Изборния кодекс, но посочиха, че още не са изпълнени по...

Народното събрание трябва да подкрепи ветото на президента, заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред БНР. За него този ход на Румен Радев е бил очакван. Сидеров припомни, че неговите депутати не участваха в гласуването на промените в Изборния кодекс.

"Сега вече се очаква може би да се впуснат в залата от мнозинството, тъй като това е най-бързият начин да се отмени, да се върне законът в старото положение. Поправки върху закон, който вече е гласуван на второ четене, няма как да станат. Трябва да се изработи съвсем нов кодекс – по-сложна и по-дълга процедура", коментира Сидеров. Той е на мнение, че БСП трябва да се върне в пленарната зала и то без да поставят условия, които са неизпълними, затова предложението на президента е уместно".

"ВМРО" ще подкрепи президентското вето на Румен Радев върху Изборния кодекс, както и евентуалните промени за преференциите, внесени от ГЕРБ, заяви в същото време организационният секретар на партията Юлиан Ангелов пред Канал 3.

"БСП, ако не се върнат в залата, толкова по-зле за тях. В крайна сметка, когато те твърдят, че работят в интерес на българското общество, са длъжни да влязат в българския парламент, да участват в дебатите и да решат по този начин нещата в интерес на хората", коментира Ангелов.

От ГЕРБ благодариха на президента за ветото върху Изборния кодекс

Благодарим на президента за наложеното вето по Изборния кодекс. Това заяви на пресконференция депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов, предаде...

Той мотивира подкрепата на "ВМРО" за ветото на държавния глава с довода, че са го призовали да наложи такова.

"Защото нашата позиция винаги е била да се запазят преференциите и да има избор на нова ЦИК, както си е спрямо закона. Така че ние сме я казали нашата позиция от самото начало, няма да променим своето становище и ще подкрепим естествено и ветото на президента", каза депутатът от Обединените патриоти. Той уточни, че от партията ще гласуват в пленарната зала за отхвърлянето на закона в сегашния му вариант, без значение дали става въпрос за частично, или цялостно вето на президента.

"Тези промени, които ние считаме, че са вредни за българското общество и демокрацията в България, трябва да бъдат спрени", категоричен е той.

"Няма никакъв проблем дори и да мине ветото в парламента, а след това да се приемат промени в кодекса, които да уточнят нещата с други текстове в кодекса, смята той. По думите му от "ВМРО" не считат, че машинното гласуване е някакъв проблем или най-важното нещо за българските избиратели.

Радев наложи вето на промените в Изборния кодекс, призова опозицията да се върне в парламента

Президентът Румен Радев наложи вето на промените в  Изборния кодекс. Той направи извънредно изявление, за да обяви решението си на...

"Напротив, ние считаме, че носи своите рискове и опасности, виждайки, че държавите в Европа и в ЕС премахват всякакви видове машинно или електронно гласуване с оглед на сигурност на вота на избирателя", добави Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

АКФ: В АПИ е назначен бивш директор на общинско дружество със съмнения за злоупотреби

Комисията "Нотариуса" в парламента приключи без финален доклад

Сергей Станишев се завръща в родната политика

Ветото на президента срещу Закона за инвестиците мина на комисия

Законът за хазарта мина през комисия: Ограничиха рекламата на хазарта и забраниха на бедните да залагат

Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитет, за да бъда разследвана по казуса "Корал"

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com