"Атака" изпраща доклада на Сметната палата за "Авиоотряд 28" до Цацаров

10707
"Атака" изпраща доклада на Сметната палата за "Авиоотряд 28" до Цацаров
Снимка: БГНЕС

От „Атака” изпращат доклада на Сметната палата за „Авиоотряд 28” до главния прокурор, предаде „Фокус”.

На брифинг в парламента председателят на „Атака” Волен Сидеров заяви: „Внасяме сигнал с колегата Венцислав Лаков до главния прокурор във връзка със закононарушенията, извършени от бившия премиер Бойко Борисов с полетите на правителствения „Авиоотряд 28”. В заключението на доклада на Сметната палата ясно се казва, че полетите, изпълнени по заявка от физически и юридически лица, са незаконосъобразни. Казано е ясно, че в тези полети има нарушение на закона. След като има нарушение на закона, институцията, която трябва да вземе отношение, е прокуратурата”.

Льо Пен нападна ПЕС заради "Атака"

Говорейки пред френската телевизия France2 на 4 февруари, лидерът на крайнодясната партия Национален фронт Марин Льо Пен нападна фре...

„Точно затова изпращаме до най-бързата, светкавична, най-обективна и безпристрастна българска институция – прокуратурата – един сигнал, с който тя по типичния за нея рефлективен, бърз и неотложен начин да вземе веднага мерки и да поиска имунитета на Борисов, да започне досъдебно производство срещу неговите закононарушения и да установи как е профукал тези 34 милиона, които комисията на Лаков безспорно установи”, заяви Волен Сидеров.

В писмото до главния прокурор Сотир Цацаров, подписано от Волен Сидеров и Венцислав Лаков, се посочва: „Изпращаме Ви по компетентност с оглед образуваното досъдебно производство за „Авиоотряд 28” доклад на Сметната палата за констатирани нарушения в дейността на авиоотряда. Докладът е внесен в Народното събрание след извършения одит на „Авиоотряд 28”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика