Атанас Атанасов: МВР закриля каналджиите на мигранти

3082
Атанас Атанасов: МВР закриля каналджиите на мигранти

Нова Република осъжда случаите на насаждане на омраза, които са в разрез с християнските ни ценности, заяви ген. Атанас Атанасов по повод случаите на две изгонени семейства сирийци от Белене и Елин Пелин. Пред бТВ Атанасов каза, че подобен род събития петнят репутацията на българите като изконно гостоприемен народ.

"Проблемът с миграцията се корени в тежката корупция, която позволява свобода на каналджиите под закрилата на полицията да извозват иразквартируват тези хора до София и вътрешността на страната. Няколко пъти съм го говорил като нароен представител по тези въпрос в парламента, че добре се знае за съществуването на хора като РадоСхемата, които контролират този бизнес и срещу които не се взимат никакви мерки нито от предишното, нито от настоящото правителство", продължи ген. Атанасов.

Нова Република смята, че хората трябва да протестират срещу тази корупция, а не срещу двете семейства. Ген. Атанасов обвини в бездействие правителството на Бойко Борисов и особено Обединените патриоти, тъй като те не предприеха никакви реални мерки за намаляване и ликвидиране на корупцията на южната граница, които ефективно да решат проблема с имигрантите.

"Темата се вади в общественото пространство само тогава, когато е необходимо да се използва за чисто политически цели и да се разиграват страховете на избирателите", поясни Атанасов.

Атанасов категоричен: Трябва дясна алтернатива, без оставащите в управлението

Необходима е дясна алтернатива, без тези, които искат да останат в управлението. Това заяви дясната ръка на Радан Кънев - Атанас Атанас...

Членът на Политическия съвет на Нова Република Атанас Атанасов припомни, че като председател на комисията по вътрешен ред е подал оставка именно защото е разкрил обвързаността на Бойко Борисов съсСараите и сключения с Доган "достлук" да бъдат пазени партийните назначения, които са останали в наследство още от правителството на Орешарски.

По отношение на невъзможността на правителствата да се справят с битовата престъпност, Атанасов коментира, че законодателството е добро, но е необходима радикална реформа в прокуратурата, за да бъде спазван законът и хората да получават справедливост, а престъпниците да бъдат наказвани в съда.

"Необходимо е също така да се подобри състоянието като цяло на структурите на МВР, тъй като към момента има тежка демотивация", каза Атанасов и даде пример с това, че последните три години униформените не са получавали дрехи и буквално се налага да си купуват униформи от Илиенци, което е изключително унизително.

Атанасов обяви приоритета на Нова Република за промяна в прокуратурата и изграждане на румънски модел за борба с корупцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика