X
 
 

Бисер Петков за протестите "Ще ни вземат децата": Фокусът на дискусията е върху нещо, което го няма

1318 0
photo of Бисер Петков за протестите "Ще ни вземат децата": Фокусът на дискусията е върху нещо, което го няма
Снимка: БГНЕС
"Не мога да разбера защо фокусът на дискусията е върху нещо което го няма. Няма Национална стратегия за детето, имаше проект, който беше оттеглен още на етап обществени консултации. Когато този проект предизвика тези страхове той беше оттеглен." Това каза социалният министър Бисер Петков във връзка с протести на родители, притеснени, че може да се стигне до отнемане на деца. 

По думите му промените в законодателството, които ще влязат в сила от 2020 година са терминологични. Той даде пример с термина "резидентен тип", който се променя на "резидентна услуга."

Минимална работна заплата за всеки бранш обсъждат бизнес и синдикати

Преговори по нови правила, с които минималната заплата няма да е обща за страната, а различна за всеки бранш, са започнали бизнесът, си...

"Не приемам съмненията, че в промените на Закона за социалните услуги са прокарани положения от спряната Стратегия за детето. Това категорично е несъстоятелно.", допълни още Петков пред Нова телевизия. 

"Подготовката на проекта за национална стратегия 2019-2013 г. и на закона за социалните услуги се извършваше по различно време от различни екипи и не приемам съмненията и хипотезата, че едва ли не тихомълком, със Закона за социалните услуги са прокарани положения от Стратегията", обясни още той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-20 септември

Овен През новата седмица ще се чувствате сигурни в себе си, самочувствието ви е доста високо, чувствате се добре в кожата си и това ще повлияе позитивно...

Последно в Актуално