Бившият кмет на Карлово напуска БСП и отива в АБВ

25114
Бившият кмет на Карлово напуска БСП и отива в АБВ

С открито писмо Найден Найденов и група млади хора уведомяват за своето напускане от БСП и преминаването си към АБВ.

Найден Найденов е председател на групата съветници от Коалиция "Демократична левица" в Общинския съвет на Карлово, заместник-председател на Областния съвет на БСП - Пловдив (2010-2012), секретар на Областния съвет на БСП - Пловдив (2012-2014), председател на Общинския съвет на БСП - Карлово (1999-2008), заместник-областен управител на област с административен център Пловдив (2005-2007) и кмет на община Карлово (2007-2011), предаде КРОСС.

Петков: Кризата в левицата е видима

Голям проблем е, че прокуратурата не реагира на множеството сигнали за купуване на гласове. Причината е, че държавното обвинение е в ро...

Ето пълния текст на писмото:

Заявявам, че напускам Българската социалистическа партия!

Аз съм автентичен социалдемократ, носител на левите идеи, завещани ни от Димитър Благоев - Дядото. Поех общинската структура на БСП в Карлово в момент, когато никой от днешното ръководство не желаеше и нямаше смелостта да поеме отговорността в трудния за партията момент - с разбити и обезверени структури, без финансиране и с материална база, недаваща възможност за ефективна работа. Без да търся личната себеизява, успях да стабилизирам и изградя отново заличени на места структури. Под мое ръководство партията спечели местните избори през 1999 година, президентските през 2001 и 2006 година, парламентарните през 2005-а и местните през 2007 година.

Днешното ми решение е продиктувано от събитията и процесите, които текат в партията от 2010 година насам. Още оттогава са видими ясни тенденции за овладяване на партията от кръгове, които имат откровено и единствено меркантилно-олигархични интереси и са загърбили идейните основи и наследство, в името на които цяло столетие социалистическата партия е работила за широки социални кръгове и за цялостното добруване на обществото, чието доверие бе употребено и вулгарно предадено.

Инакомислещите в БСП бяха и са подлагани на брутални репресии, които нямат аналог в историята на съвременната българска държава - когато деца отговарят за решенията на родителите си или родители за решенията на децата си. Свидетели сме на безпрецедентни уволнения на хора, позволили си нормални човешки контакти с представители на вътрешно-партийната опозиция.

Първанов: Кабинетът е слаб! Следващите избори вече са закъснели

"Кабинетът е слаб! Следващите избори вече са закъснели. Аз официално честитих победата на ГЕРБ, но тя е пирова победа, защото е постигн...

Вместо тези, по места и в националното ръководство, които имат своята реална вина за поредицата управленски и кадрови гафове, както и за трагикомичните резултати от няколко избора, да понесат своята отговорност и да подадат оставки, сме свидетели на високомерно пренебрежително отношение, както към редовите членове на БСП, така и към целия български народ.

Затова днес аз се вслушвам в гласа на младите Руми, Иван, Тони, Краси, Марин, Хриси, Цецо, Евгени, Миро, Веси, заедно с които напускам БСП, която заради сегашното си ръководество показа, че не може да бъде изразител на хората с ляво мислене и заради същото това ръководство е неспособна да победи основните политически опоненти на левите и лявоцентристки партии в България.

За нас, лявомислещите и патриотично настроени хора има друг път, в лицето на Алтернатива за българско възраждане - АБВ и затова ние, напускайки БСП, се присъединяваме към единствената формация в център - ляво, която може да се противопостави на ГЕРБ и другите десни и крайно десни формации, а именно АБВ.

За нас, лявомислещите хора с ценности и идеали, вече има АЛТЕРНАТИВА.

Писмото е подписано от Найден Наденов, Румяна Пенева, Иван Хаджийски, Стоянка Арчева, Красимир Генков, Марин Као, Хрисимира Найденова, Цветан Карайоланов, Евгени Иванов, Мирослав Георгиев, Веселина Спасова, Димка Денкова.

БСП готви връщането на Бойко на власт, предупреди Румен Петков

Прокуратурата е безучастна, когато се купуват гласове. По изборите имаше райони, в които, всъщност, МВР пазеше да не влезе някой неподг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика