Близнашки: Няма конфликт между мен и Плевнелиев

21229
Близнашки: Няма конфликт между мен и Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Няма конфликт между мен и президента Росен Плевнелиев. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки по повод проекта за визията за взаимоотношенията между България и НАТО 2020, предаде БНР.

Утре работният документ ще бъде готов и в понеделник ще бъде разгледан на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Според Близнашки трябва да се търси дългосрочната перспектива по темата, а не страната ни да се ръководи от кризисната конюнктура.

Близнашки за "Визия 2020": Предупредих, че текстове, несъгласувани с премиера, не могат да се публикуват

Бях строг, предупредих, че текстове, несъгласувани с премиера, не могат да се публикуват. Това заяви служебният премиер проф. Георги Бл...

"И двамата сме на мнение, че става дума за един начален, работен вариант. Друг е въпросът, че използвахме различни изразни средства, за да изразим своето отношение към този вариант. Все пак нека не се забравя, че макар и служебен министър-председател, аз нося политическата отговорност за този документ. Затова след кратко обсъждане в съвета при МС той беше върнат за доработване", заяви Близнашки.

Припомняме, че спорният проект на документа на "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана" бе оттеглен след намеса на правителството. "Бях строг, предупредих, че текстове, несъгласувани с премиера, не могат да се публикуват", заяви Близнашки по темата. 

Близнашки обясни, че някои от моментите ще останат в окончателния текст, но по изготвянето се работи съвместно и с МВнР. „Направени бях бележки, ще има нов текст до началото на следващата седмица”, подчерта Близнашки и добави, че понеделник ще има извънредно заседание на Съвета по сигурност, където ще бъде изготвена позиция за основа за дебатите на срещата в Уелс. „За последните 24 часа преодоляхме една мини криза”, каза преди дни Близнашки.

Спорният текст в документа гласеше: „Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля”.

Близнашки: Актуализацията на бюджета става все по-належаща

Ключов момент беше създаването на Енергиен борд. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки на брифинг в Министерски съвет, преда...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика