X
 
 

Боян Магдалинчев: Няма 100% гаранции, че Иван Гешев ще стане главен прокурор

3855 1
photo of Боян Магдалинчев: Няма 100% гаранции, че Иван Гешев ще стане главен прокурор
Снимка: БГНЕС
"На този етап не сме стигнали до избор. Това е само номинация на прокурорската колегия на ВСС. Има още две заседания, на които може да бъдат направени номинации. Съмнявам се, че прокурорската колегия ще издигне друг кандидат. Евентуално министърът на правосъдието може да издигне нов кандидат, защото той си остави леко отворена вратата за това." Това каза в интервю за bTV председателят на ВСС Боян Магдалинчев в коментар за номинирането на Иван Гешев за главен прокурор.

"Не мога да кажа как е убеден Иван Гешев да участва. Мога да кажа, че в последните години той има силно присъствие благодарение на своята работа. Знам, че засега има само една осъдителна присъда на първа инстанция по акциите, които той проведе - на Десислава Иванчева, но има огромна разлика между съдебното производство и досъдебното производство. Той трябва да знае, че задачите на главния прокурор са много тежки. Няма 100% гаранции, че Иван Гешев ще стане главен прокурор, дори и да остане единствен кандидат. За да бъде избран, той трябва да получи 17 гласа. Най-силният момент в тази процедура е изслушването. Изборът на главен прокурор няма да бъде политическо решение. Аз не съм участвал в политически избор на някой от тримата големи", категоричен беше Магдалинчев.

Боян Магдалинчев: Не съм усетил никакви политически намеци за избора на председател на ВАС

Не съм усетил никакви политически намеци за избора на председател на ВАС. Това заяви в предаването „Неделя 150“ по БНР пред...

Вижте какво каза самият Гешев в материала ТУК

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално