Борисов: ДПС играе за партията на Слави, Радев раздели народа

9642
Борисов: ДПС играе за партията на Слави, Радев раздели народа
Снимка: БГНЕС

Анализът ни показва, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към "Има такъв народ" в райони като Кърджали. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията, предаде БГНЕС. Прогноза: ДПС ще подкрепи изцяло Слави Трифонов

Лидерът на партията Бойко Борисов добави от своя страна, че ДПС играе за "Има такъв народ". Навсякъде в смесените райони, в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК-секторите - всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора от БСП, каза бившият премиер и добави: С назначаването на бившия военен министър Цонев в Надзорния съвет на ВиК дружеството вече всичко става ясно.

Борисов влезе на разпит под викове "С теб сме, Бойко" (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на разпит в Главна дирекция "Национална полиция". Припомняме, че преди два дни самият Борисов ...

"Зам.-директорът на полицията в Кърджали изведнъж се изстрелва на най-високия пост. Сиреч ангажиментът към ДПС вече е свършен", категоричен беше Борисов.

Той цитира служебния министър Бойко Рашков, който твърдеше, че има купуване на гласове във Врачанско от партия с определен етнически профил. Според него това твърдение обаче не е било разследвано, а подминато от служебния вътрешен министър: "Някой му дърпа ръчната спирачка ясно. Това е Радев. Повече никой не проявява интерес и Аврамов вече е депутат", допълни той. По думите му над 3000 симпатизанти на ГЕРБ са подложени на репресии и натиск.

В началото на брифинга Митов заяви, че общият брой на гласовете дава победа на ГЕРБ-СДС в България с преднина от близо 30 000. Предимството за "Има такъв народ" дойде от чужбина, каза той. Според него многото секции в чужбина са създали възможност за купуване на гласове.

"Нито един президент до момента си не си е позволил да злоупотребява с конституцията и служебния кабинет така както Румен Радев. Всички са се въздържали от това. Радев обаче води война срещу демокрацията. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори.", заяви зам.-председателят на ГЕРБ и бивш кандидат за премиер на партията Даниел Митов.

Оня от Банкя не може да излезе и да се изтъпани пред вас и да вика: бих ги всички

Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в отговор на въпрос какво се е променило в обществените нагласи спрямо партията на Слави...

Въобще за къща (за къщата в Барселона - бел. ред.) не са ме питали, каза Борисов на журналистически въпрос за какво е бил разпитван в четвъртък в Национална полиция.

По-рано днес Бойко Рашков заяви, че се надява Борисов да бъде призоваван на разпити и за други случаи и конкретно за къщата в Барселона. Лидерът на ГЕРБ отговори, че такава къща не притежава. "Нямам къща в Барселона, проверяват ме испанци, французи, китайци, всички", заяви в типичния си стил политикът.

Бившият премиер се обърна към президента заради съмненията за корупция, свързани с президентския съветник Пламен Узунов: "Радев, виж твоята къщичка. Виж твоите хора как ходят по пицарии и събират торбички".

Лидерът на ГЕРБ коментира обвиненията срещу него и темите при протеклия разпит: "Този човек, яденият, жив ли е сега? Значи май не сме му направили нищо. Нула истина! Ние вече сериозно се замисляме за всички тези набеждавания. За това ме съветват адвокатите. Да ме викат колкото искат!"

"Колкото повече стои това правителство, толкова антидемократа Румен Радев се дискредитира. Това ли е демокрацията по радевски и правосъдната система по радевски?", попита риторично Борисов.

Журналист: Борисов и Трифонов си сменят местата - единият минава в джипка политиката, другият прави обедно шоу

Като гледам последните няколко дни ми се струва, че Борисов и Трифонов си сменят местата. Това написа журналистът от Радио "Свободна Ев...

Ако може да остане това служебно правителство, е идеално за нас, защото то виси на врата на Радев и ще го потопи, каза бившият премиер.

Борисов категорично отрече да познава Маги Бадер: "Това, което причиняват на хората е ужасно – комунистически стил! А Рашков няма ли кой да го пита за 19-те имота? Нали всички сме граждани!". Той нарече Радев "разделител на българския народ".

Той отново сравни сегашната ситуация със събитията след 9.IX.1944 г., говорейки за комунисти, концлагери и тежките репресии срещу елита на българското общество. "След нас ще дойдат за вас. Да не кажете, че не съм ви предупреждавал", каза бившият премиер. Борисов и ГЕРБ: Така действат комунистите, след нас ще дойдат за вас, макар че сте деца на комунисти (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика