X
 
 

Борисов на полигона "Ново село": Променяме мисленето, учим се да воюваме заедно

1736 2
photo of Борисов на полигона "Ново село": Променяме мисленето, учим се да воюваме заедно
Снимка: БГНЕС
С учения като "Платинум лайън" ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на закриването на многонационалното учение "Платинум лайън" ("PLATINUM LION 2018"), което се провежда на учебния полигон "Ново село", предаде БГНЕС.

Премиерът поздрави за изключително добрите резултати участниците в многонационалната съвместна подготовка. За първи път процесът по планиране и провеждане на подготовката е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България. "Поздравявам българското командване, за първи път планират, ръководят и са се справили прекрасно с това мащабно занятие“, отбеляза премиерът Борисов по време на заключителната церемония, която се проведе на Учебен полигон „Ново село“.

Контрабандата на цигари е намаляла с 5,8%

С 5,8% е намаляло потреблението на незаконни цигари през 2018 г. Това сочат резултатите от традиционното изследване на празни опаковки ...

„Едно прекрасно съоръжение за подготовка, тренировка и възпиране е съвместната ни база, която заедно с американските колеги имате възможност да използвате тези дни“, добави министър-председателят. „С тези учения ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион“, каза в заключение премиерът Борисов.

На полигона "Ново село" край Сливен от края на юли военни от 8 държави, сред които и Албания, Грузия, Молдова, Сърбия и Черна гора, тренираха действия за защита на район от терористи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Допълнение 2 Допълнение преди 1 година Профил на трол?
    Борисов на полигона "Ново село": Променяме мисленето, учим се да воюваме заедно с САЩ, което може да ни доведе до бонбандировки, този път с ядрени ракети, от страна на Русия както стана с бомбандировките на София по време на ВСВ от англоамериканската авиация.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Тикво, американските ти чорбаджии са много доволни от ролята ти на прислужник !
missing image
Наши превозвачи се оплакаха пред ЕП от тормоз заради пакет "Мобилност"

Две петиции за т.нар. пакет "Мобилност" влязоха на ниво комисия в Европейския парламент. С тях българскипревозвачи се оплакват от дискриминационно...

missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...