Борисов няма да работи с Радев, изключи възможността да не даде оставка при загуба

4197

Повече нямам какво да кажа на Цецка Цачева. Считам, че и никой от ГЕРБ няма какво да ѝ каже. Радвам се, че на вчерашния дебат по БНТ тя показа коя е. Според мен тя беше по-добра във всички сфери от генерал Румен Радев – от военния пенсионер. Него никой не го е гонил, сам си тръгна. Така премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов изстреля последния залп в надпреварата за президент.

Относно оставката на Румен Радев, Борисов обяви, че когато дошъл да си даде оставката, той казал, че летците се страхуват да летят, защото двигателите на МиГ-овете може да не издържат. Тогава му казах да остане, защото се водят разговори с руския президент Владимир Путин, за да може двигатели да не се ремонтират само в Русия, но да има гаранция от корпорация „МИГ” за ремонта. Обещах му да върнем и завода „Авионамс” (бел. ред. – заводът беше част от империята на Цветан Василев). Ген. Радев каза, че се борил за по-добрите условия за летците. Не се е борил – борихме се ние, защото си останахме на местата, нападна Борисов пред Нова телевизия.

Борисов призна: Грешката за слабия резултат на ГЕРБ е моя

Грешката за президентските избори е изцяло моя. За първи път не се поддадох на популизма и търсих най-подходящия човек - най-знаещия, а...

Ако Румен Радев стане президент, няма как да работи с мен, подчерта Борисов. Не мога да постъпя нито като Станишев, нито като Бареков – като загубиш изборите, да се скриеш в Брюксел и да се правиш, че нищо не е станало. Обвързах президентските избори с парламентарните, защото това е морално, обясни премиерът. И пак настоя – моя е грешката за резултата на Цачева, не нейна. Грешките му били късното обявяване на Цачева, както и че не номинирал някой измежду Фандъкова и Димитър Николов, но, по думите на Борисов, не би си променил избора. Цачева снощи беше подготвена, не лъжеше, не се тупаше по гърдите, настоя премиерът. Борисов отрече румънската реформа в правосъдието, защото Моника Маковей поискала български територии. Румен Радев ще е слуга и на Русия, и на САЩ – ще видите, добави премиерът. Аз имам много кусури, но за мен всичко се знае, ни в клин, ни в ръкав обясни Борисов. Нашата съдебна реформа върви бавно, сигурно и ще стане, обеща лидерът на ГЕРБ. Нито една държава в Европа не е наложила румънския модел – защо считате, че той е най-меродавен, щом няколко медии го налагат, а няколко го разрушават, попита премиерът.

Как си представяте да ида в парламента, да дам оставка и моите депутати да не ме освободят? Така Борисов отрече, че е възможен вариант с вот на доверие да остане на власт, въпреки обещанието да подаде оставка, ако ГЕРБ загуби президентските избори. Той обяви и, че с нетърпение очаква „Господари на ефира” да му дадат „Златен скункс”, защото не си дал оставката още миналата неделя (6 ноември).

И на най-добрия човечец да му дадеш властта, след няколко години става диктатор – няма по-добър режим на управление от партийния, влезе в откровение Борисов. Трябва повечето хора да предпочетат съответния тип управление – не може на всички да се харесаш. Патриотите се представиха добре на изборите, техните искания минаваха с ултимативен тон. Радан и той – здравната реформа е на ГЕРБ, докато върви, като успее – взимат си Москов в ДСБ, обвини Борисов.

Гласовете ни от Турция ни ги даде ДОСТ – те искаха да си измерят гласовете с ДПС. Тези гласове са ни дадени – какво, да ида в Истанбул да кажа, че не ги искаме тези гласове ли, коментира друга щекотлива политическа тема Борисов. Той е категоричен, че ДПС иска да се върне във властта, но това не може да стане, без ГЕРБ да падне от власт. В Никола Козлево се води война между ГЕРБ и ДПС, там се ненадвиждаме, даде пример Борисов колко ГЕРБ и ДПС не се харесват.

Корнелия Нинова иска предсрочни избори, но не иска да е премиер

Не мисля за премиерския пост, той не ми е цел. Необходими са предсрочни парламентарни избори. Нямам съмнение, че ще победим на втори ту...

Премиерът се определи като един вид вестител – бил като медиите, които показвали как например някой кара в насрещното движение. Той или себе си ще убие, или друг – така и аз сега предупреждавам какво ще стане, заяви Борисов, говорейки за Слави Трифонов и референдума му. Предупредил съм, направих го и предишния път, преди да дойде модела „Орешарски” – съсипаха всичко, каза премиерът.

Борисов не пропусна да влезе и в реториката „нашата рода я избиха комунистите”, след като снощи, на дебата в БНТ, Цецка Цачева се разплака, защото дядо ѝ, по нейни думи, е убит от комунистите – „тези, които са си живели като царчета, сега се правят на жълтите павета”. Лидерът на ГЕРБ не забрави и да се похвали, че днес (10 ноември) официално се открива интерконектора с Румъния и сега България има с 30 долара по-ниска цена на газа (бел. ред. – на 1000 куб. метра), което станало, защото премиерът лично махнал посредниците. Знаете ли колко ще е хубаво всяка партия да има по два часа ефирно време да се обяснява в национален ефир, каза още Борисов. Когато затваряме тунели и ремонтираме, хората псуват нас – не се сещат, че това са проблеми от 40-50 години, че комунистите са слагали замазка, продължи лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза и, че ще най-вероятно ще се разделят с депутата на ГЕРБ Димитър Танев, който изнудваше избиратели да гласуват за Цачева в Петричко, ако наистина го е правил. Ще събера парите за щетите от Горското от техните заплати, закани се Борисов.

За финал Борисов обяви, че "ако сме ние, и с Тръмп ще се разберем".

Стефан Данаилов: Можем да правим разлика колко точно са гласовете за БСП от тези за Радев

За БСП резултатът на Румен Радев е радостен, защото много пъти ядохме тоягата. Но можем да направим разлика колко са гласовете на симпа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика