Борисов поздрави Тръмп за националния празник на САЩ

1932
Борисов поздрави Тръмп за националния празник на САЩ
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Доналд Тръмп по случай Деня на независимостта на САЩ - 4 юли, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Безпрецедентните предизвикателства, породени от пандемията, за пореден път демонстрираха значението и необходимостта от здрава трансатлантическа връзка в световните дела", отбелязва българският премиер в писмото си до американския държавен глава. Борисов акцентира, че в един свят, в който устоите на почиващия на правила международен ред са поставени на изпитание, отношенията между България и САЩ на съюзници, партньори и приятели са надеждна основа за по-нататъшното задълбочаване на двустранните връзки.

Херо Мустафа поздрави с танц за 4 юли

Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа поздрави американците за националния им празник с танц. На официалната страница на посолството във...

"Позволете ми да изразя също лична признателност за безрезервната подкрепа, която Вашата страна ни оказва в условията на глобалната пандемия от коронавирус", посочва още министър-председателят в поздравителния адрес.

Премиерът Борисов допълва, че в резултат от ползотворната му среща с американския президент във Вашингтон през ноември 2019 г., в отношенията между България и САЩ е бил внесен осезаем импулс. "Знаково за тази качествено нова динамика бе успешното провеждане на първата сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ на 8 януари 2020 г. в София. Диалогът, по своята структура и съдържание, издигна стратегическото ни партньорство на качествено ново равнище", пише Борисов в писмото до Тръмп.

В поздравителния адрес се отбелязва още, че продължава активната съвместна работа в приоритетни области на взаимен интерес като сигурност и отбрана, борба с тероризма, търговия и инвестиции, култура, образование, задълбочаване на връзките между двата приятелски народа, енергийна сигурност и енергетика, включително по линия на повишаване на енергийната независимост на България посредством диверсификация на енергийните източници и маршрути.

"Искрено вярвам, че заедно можем и следва да продължим да надграждаме постигнатото до момента с оглед на разгръщането на пълния потенциал на двустранните отношения", пише още в писмото на българския премиер, в което той поднася най-сърдечни пожелания за крепко здраве, успех и благоденствие към президента на САЩ, семейството му и към целия американски народ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика