Борисов: Ресорът на Габриел е свързан с нашите приоритети

1510
Борисов: Ресорът на Габриел е свързан с нашите приоритети
Снимка: ЕНП

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с европейския комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Тема на разговора им в Министерския съвет бяха приоритетите на Габриел през петгодишния мандат на новата Европейска комисия, която встъпи в длъжност на 1 декември.

Премиерът Борисов беше категоричен, че повереният на Мария Габриел ресор е голямо признание за България и същевременно дава много възможности за работа в интерес на Европейския съюз и неговите граждани. Борисов изрази увереност, че Габриел ще ръководи успешно своя ресор, който умело съчетава основополагащи европейски ценности като образование, култура и младеж с актуалните теми за суперкомпютрите и дигиталните хъбове.

Мария Габриел: Битката за бюджета продължава

Битката за бюджета продължава. Това каза в интервю за предаването "Брюксел 1" на Телевизия "Bulgaria ON AIR" еврокомисарят Мария Габрие...

Министър-председателят посочи сериозната отговорност на Мария Габриел, която ще управлява програмата „Хоризонт Европа“ с предложен от Европейската комисия бюджет в размер на 100 млрд. евро.

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че ресорът на Мария Габриел в новата Комисия кореспондира и с ключови приоритети от управленската програма на българското правителство, по които кабинетът работи ежедневно. „Сигурен съм, че установеното силно доверие и отлично сътрудничество между България и Европейската комисия ще продължи и занапред“, заяви министър-председателят и добави, че ще разчита и на усилията на Мария Габриел в тази посока.

От своя страна Мария Габриел заяви, че възприема като огромна чест отговорностите си на европейски комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта. Габриел подчерта, че заедно с екипа й ще се стремят да дадат решения на сериозни предизвикателства, пред които е изправена Европа, като се фокусират на първо място върху ползите за европейските граждани.

Мария Габриел акцентира върху значението на образованието и възможностите за обучение през целия живот, перспективите за младите хора, подкрепата за научните изследователи, насърчаването на иновациите и съхраняването на културното наследство.

Урсула фон дер Лайен даде повече работа на Мария Габриел

Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи преди около час пред депутатите в Европейския парламент (ЕП) ...

Мария Габриел изрази увереност, че в новата Европейска комисия ще работи с колегите си в дух на сътрудничество и доверие, така че да се осъществяват много общи инициативи и да се отговори в максимална степен на очакванията на европейските граждани и на предизвикателствата пред Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика