Борисов с призив към ПП-ДБ: Да спрем "Балкански поток", не да си чешем езика (ВИДЕО)

6061

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова партньорите си от ПП-ДБ да спрат "Балкански поток" (той налага това алтернативно име на газопровода "Турски поток", а каква беше неговата роля, припомнете си: "Турски поток" в България: Слепи служби, нарушени закони и унищожена археология (ВИДЕО) или да го отдадат на концесия.

"Готови сме веднага на двете решения - ГЕРБ ще ги подкрепи", заяви Борисов, макар и според него това да е национално предателство.

"Щом ще работим за интересите на други държави, поне да е ясно, че работим за интересите на други държави", смята Борисов.

Борисов обвини ПП-ДБ в двуличие по темата за "Балкански поток", припомняйки, че те са били "за" допълнителната транзитна такса (бел. гл. ред - тази такса скоропостижно падна заради Шенген, след като Унгария даде да се разбере, че няма да одобри влизане на България, ако налогът остане. Същата такса я има по единствения друг газов тръбен маршрут за Унгария, от "Ямал", наложена от Германия, но Орбан няма никакъв лост да промени това). Той обърна внимание, че акциите на "Балкански поток" са 100% български и към днешна дата има 1 млрд. 309 млн. лв. чиста печалба. 

"Няма такъв бизнес, такова предприятие в държавата и нещо направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите. Геостратегически виждате как ние наказваме Австрия и Унгария, когато си пожелаем. Ако колегите считат, че има в него нещо лошо и трябва да предадем интересите на България в полза на Гърция - още днес може да внесат решение, не да си чешем езика, а да спрем Балкански поток", призова Борисов. ОЩЕ: За "Турски поток", Бойко Борисов, ГЕРБ и БСП: Пълен запис на всички разкрития (ВИДЕО)

Руската молекула в нашите тръби

Борисов смята, че към днешна дата от Солун през Петрич влизат между 8 и 10 млн. кубика руски газ. "Колкото и да не им се иска на колегите, само руска молекула има в нашите тръби, за съжаление", добави Борисов.

ГЕРБ ще да се включи и "Лукойл" в обхвата на временната комисия

Лидерът на ГЕРБ коментира, че ще поиска да се разшири обхвата на предложената от ПП-ДБ комисия за "Балкански поток" и пътната карта с "Газпром", с темата "Лукойл".

"Да видят българите ,че от едното печелят милиарди, а от другото - милиарди са изтекли към Швейцария. Да си направите извода всички българи", каза още Борисов. ОЩЕ: ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Колко дни са били заедно с ПП-ДБ и ДПС?

Борисов изброи законопроектите, под които са се подписали народни представители от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

"Ако го сметнем по трънския курс - близо 50 законопроекта. По три пъти да сме се виждали, прави 150 пъти от 270 дена на правителството. 150 дена сме били заедно трите партии. Нито се срамувам от ПП-ДБ. Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция, защото пак някой се опитваше да каже, че се опитвам да се разграничавам", обясни Борисов. 

Борисов бе попитан за думите си от вчера, че не би управлявал само с ДПС. Той коментира, че в едно правителство, в едно парламентарно мнозинство, трябва да има по-широка палитра от подкрепа. 

Борисов бе попитан за правилата за КПКОНПИ, като уточни, че е готов още утре да ги гласуват. 

ГЕРБ са готови за избори

Борисов увери, че ГЕРБ са абсолютно готови. "Ние винаги сме готови. Толкова пъти минахме през избори, че не е някаква сложна технология", каза още Борисов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Второ извънредно заседание на парламента за един ден

В Украйна е пристигнала нова военнотехническа помощ от България

Божанов: Част от забраната на реклама на хазарт противоречи на европейското право

Докъде стигна България с инфраструктурата за F-16 Block 70: Говори началникът на отбраната

Денков: В крайна сметка Нотариуса е бил „информатор“ на МВР

АКФ: В АПИ е назначен бивш директор на общинско дружество със съмнения за злоупотреби

Комисията "Нотариуса" в парламента приключи без финален доклад

Сергей Станишев се завръща в родната политика

Ветото на президента срещу Закона за инвестиците мина на комисия

Законът за хазарта мина през комисия: Ограничиха рекламата на хазарта и забраниха на бедните да залагат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика