Борисов: Смъртта на бежанеца е нелеп инцидент

4272
Борисов: Смъртта на бежанеца е нелеп инцидент
Снимка: БГНЕС

Нелеп инцидент е причината за смъртта на бежанеца. Това коментира пред журналист в Доспат министър-председателят Бойко Борисов, който пристигна за официалното откриване на спортна зала в града.

По думите му полицаите са си вършили работата в екстремна ситуация, като групата в тъмната част на денонощието е била многобройна. Премиерът заяви, че полицаите са направили необходимото и това е проста нелепа случайност. Експертизата е показала, че става дума за рикошет от патрона.

Борисов: Добре ще е ЕС да плаща на Турция да задържа бежанците

По-добре ЕС да плаща на Турция да задържа бежанците. Това заяви пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов, преда...

„Всъщност хората си вършат работата. Нелепа, нещастна случайност, никой не е искал да убие човек. Нито са за медали, нито за оставка”, каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че повече от предприетите мерки за охрана на границата не могат да се вземат. Борисов добави, че тя се пази най-добре от всички шенгенски граници. По думите му Брюксел е признал, че патрулът е действал така, както е трябвало. „Но 50 срещу трима е доста неравно”, обясни премиерът.

По повод бедстващия близо до Варна турски кораб той заяви: "Изпратих на място военният министър Николай Ненчев. Разпоредих да се изпратят кугарите и пантерите да помогат, но те могат да спасяват само по двама души. Дано да няма разлив в морето".

 

В Банкя хванаха бус с бежанци, пътуващи при нечовешки условия

Полицията в София задържа бус с бежанци в района на Банкя. В превозното средство са открити 29 души, пътували в нечовешки условия. Задъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика