Борисов заговори за арести заради "Червеите"

17279
Борисов заговори за арести заради "Червеите"
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно ще има арести заради операция "Червеите", каза премиерът Бойко Борисов след днешната първа среща на Групата на високо равнище за изграждането на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа в Бояна.

Под името "Червеите" стана популярна операцията по подслушване на хора, свързани и участвали активно в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Оказа се обаче, че това явно не е точно така.

Лазаров: Нямам данни МВР да е подслушвало протестиращи

Не ми е известно МВР да е събирало каквато и да е информация за протестиращите, още по-малко пък за близките им, коментира днес в Пло...

Бойко Борисов смени тона с по-агресивна нотка след срещата си по-рано днес с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.

"Положението е много сериозно. Не са подслушвани протестиращи в този им вид, за който се говори. Става дума за нерегламентирано подслушване. Субектът на подслушване е информационна система. Нарушени са срокове - подслушване за период, по-голям от 300 дни, отделно за пръв път разбирам, че е възможно да се подслуша система", е заяви Борисов, цитиран от bTV. "Очаквам арести", допълни той.

Борисов отрече да е имало подслушване и следене предимно на "Протестна мрежа". "Какво да слушаш хора, които бият тъпани на площада", обясни премиерът.

"Темата, свързана с така наречените "Червеи", е тема на прокуратурата далеч преди тя да стане тема на членове на парламента или министри, тоест тя да получи медийното огласяване каквото получи", каза главният прокурор Сотир Цацаров, който се срещна и с председателя на НС Цецка Цачева. Когато разследването стигне до съответни резултати, ще бъдете уведомени, добави той.

Борисов: Истината за "Червеи" е по-тревожна от предварително оповестеното

Докладите на МВР за операция "Червеи", при която службите са подслушвали протестиращи, са дори по-притеснителни от предварително изнесе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика