X
 
 

БСП: ГЕРБ осакатяват предложението ни за отпадане на съкратеното съдебно следствие

547 0
photo of  БСП: ГЕРБ осакатяват предложението ни за отпадане на съкратеното съдебно следствие
Снимка: БГНЕС
ГЕРБ значително осакатяват предложението ни за отпадане на съкратеното съдебно следствие, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков по време на дебата по промените в Наказателно-процесуалния кодекс.

Зарков визира предложението на ГЕРБ съкратеното съдебно следствие да отпадне само за умишлени убийства, но не и за тежки телесни повреди.

Предпоследно: За умишлени убийства няма да има съкратено следствие и да се намаляват присъдите

Само за умишлено причиняване на смърт да отпадне прилагането на съкратено съдебно следствие и съответно - възможността за намаляване на...

Зарков отчете, че вместо законодателна устойчивост на процеса, с НПК ще се намерят в същата ситуация след няколко месеца. „Днес трябваше да завърши процедурата с категоричното прекратяване на възможността на съкратено съдебно следтвие.

Останах с впечатлението, че големият проблем е, че управляващото мнозинство не разбира и не знае точно какво иска. Поставя ни пред едно решение, което приеха, започнахте да шикалкавите, по причини, които до ден днешен остават неясни.

Първо с отваряне на НК, който тук сте се опитали да вкарате по-нататък. Второ, с тези решения, които сякаш искат да покажат ,че вие не падате по гръб“, заяви Зарков.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители