БСП иска Борисов да обясни в НС защо е викал посланика ни в Русия

913
БСП иска Борисов да обясни в НС защо е викал посланика ни в Русия
Снимка: БГНЕС

БСП направи процедурно предложение премиерът Бойко Борисов да даде информация пред парламента за дипломатическата криза.

Парламентарната група на "БСП за България" иска министър-председателят Бойко Борисов да бъде поканен в Народното събрани и да информира депутатите за развитието на ситуацията с дипломатическата криза между ЕС и Русия.

Вигенин за статуса на Ерменков: Няма нужда от крайности

Виждаме, че статусите понякога стават новини. Трябва да ползваме по-умерен език, но в крайна сметка това е мнението на господин Ерменко...

Това заяви от парламентарната трибуна секретарят на групата Кристиан Вигенин. Вчера той поиска същото. От БСП искат премиерът да даде информация за това какви са основанията за предприетите стъпки до момента.

"Да направим едно усилие да има една по-голяма съгласуваност в действията на институциите по тази криза, която очевидно се разширява и може да има сериозни последици за глобалните международни отношения, в частност и за България. В такава ситуация е много важно да се гарантира това взаимодействие. Видяхме, че такова не е имало с президента. Но смятаме, че народните представители трябва да бъдат информирани", заяви Вигенин.

Загрижени сме за това какви биха били следващите стъпки на база информацията, която премиерът има, каза Вигенин.

Вчера бяха индикирани възможни следващи действия, които вече отиват отвъд тази сравнително умерена стъпка на фона на това, което се случва в редица други европейски страни, коментира той.

БСП иска стенограмата от срещата между Борисов и Ердоган във Варна

БСП ще поиска да бъде представена стенограмата от срещата между министър-председателя Бойко Борисов и президента на Турция Реджеп Тайип...

"Предлагам ви да не действаме отново на принципа "Нека да скрием министър-председателят", защото ситуацията е много сериозна. Правим това предложение, не за да правим политическа пропаганда, а за да дадем шанс да бъдем информирани и да съгласуваме нашите действие", каза още депутатът.

Водещият пленарното заседание Емил Христов заяви, че премиерът ще бъде уведомен за предложението на левицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика