БСП иска справка за средствата, похарчени за Европредседателството ни

1272
БСП иска справка за средствата, похарчени за Европредседателството ни
Снимка: БГНЕС

В рамките на тези шест месеца ние ще имаме шест важни събития в парламента, които са фокусирани върху приоритетите на Българското председателство и се надяваме чрез тях от една страна да постигнем по-голяма видимост, а от друга страна да подчертаем и ролята на парламентите като пряко избрани, легитимни представители на европейските граждани, защото в България ще се съберат представители от парламентите от различни комисии на целия ЕС и това е повод и възможност заедно с тях да насочим вниманието точно по тези теми.

Това каза в интервю за БНР председателят на Комисията по европейските въпроси Кристиан Вигенин.

Вигенин: България трябва да има комплексен подход към съседите си

Подходът към съседите трябва да е комплексен. Това коментира депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин пред bTV. Българ...

По думите му, българският парламент ще има задачата да следи и да коригира, когато е необходимо, начина, по който се води Европредсетелството ни.

"През този период министрите ще информират ресорните комисии и съответно парламента за напредъка по изпълнението на Българското председателство, а съответно да бъде информирано Народното събрание за заседанията на Европейския съвет. Това е начинът парламентът да контролира изпълнението на приоритетите. Ресорните комисии и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще следи този процес, както от гледна точка на ангажимента към ЕС, така и какво се случва в България", заяви той.

Вигенин посочи още, че ще поискат справка за това какви средства са похарчени във връзка с Европредседателството ни до края на 2017-а година и какви предстои да бъдат похарчени: Това е част от съществената дейност на парламента – да контролира използването на средствата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика