БСП: Когато нямаш програма, четеш чуждата. ГЕРБ: Нашата е в предпечат

2253
БСП: Когато нямаш програма, четеш чуждата. ГЕРБ: Нашата е в предпечат
Снимка: БГНЕС

Това е част от политическия сблъсък. Така вицепремиерът от кабинета "Борисов 2" Томислав Дончев коментира защо от ГЕРБ направиха анализ на програмата на БСП. Когато нямаш програма, четеш чуждата. По същество те нямат нужда от програма, довчера бяха в управлението, видяхме какво могат, отвърна Жельо Бойчев от БСП. Ще заведа г-н Бойчев в централата, да види програмата ни за предпечат и после нека да ми се извинява, продължи Дончев, който така обясни защо програмата на ГЕРБ още не е налична – не била отпечатана.

Програмата на БСП поскъпва с 300 млн. лева на ден. Първо беше 1,9 млрд. лева, вече е 2,1 млрд. лева. Само преизчисляването на пенсиите струва 2 млрд. лева, каза го служебното правителство, настоя Дончев пред Нова телевизия.

Обещанията за заплати и пенсии - може, ако държавата зареже всичко друго

Ситуацията с доходите в България е задача номер едно, защото не улучихме достатъчно добре смисъла и целта на капитализма. Така Кольо Па...

От своя страна Бойчев отвърна, че има спекулация с числа от ГЕРБ. Поели сме ангажимент, че разходите за бюджета при преизчисление на пенсиите спрямо доходите от 2013 година ще се увеличат с 810 млн. лева. За младите предприемачи става въпрос за облекчение при оборот до 150 000 лева годишно, а Владислав Горанов каза, че това ще струва 200 млн. лева – по-малко ще е, продължи Бойчев. Голямата тема е, че имаме нужда от друг тип политика – за борба с демографската криза и подобряване на икономическата ситуация, добави той. Дончев пък отговори, че щял да е нежен и няма да коментира как ще се увеличим с 800 000 души за 4 години.

Жельо Бойчев показа и разписана от второто правителство на Бойко Борисов програма за доходите, според която до 2019 година включително минималната заплата ще остане 460 лева. Дончев веднага запита защо тогава всички приоритети в програмата на БСП не бяха представени в Народното събрание. Това е постоянна политика за нас – внесохме Закона за храните (бел. ред. – да има процент от български стоки в търговските вериги) например, опонира Бойчев.

Това, че 14 областни управители са сменени, не е нередно. Въпросът е с кого са сменени. Един бърз анализ показва, че това са кадри на левицата. Защо колегите се срамуват – това е лицемерие. Така Дончев коментира вчерашната смяна на 14 областни управители от служебното правителство.

Няма как да носим отговорност за назначенията на служебното правителство. БСП ще отговаря за назначенията в държавата, когато поеме управлението, подчерта Жельо Бойчев. Вследствие на каква нелепа случайност 1/3 от новите областни управители са представители на Левицата, защо се срамувате от тях, нападна Дончев. По тази логика има много зам.-министри, свързани с ГЕРБ, не му остана длъжен Бойчев.

Обещанията на БСП - двуцифрен икономически растеж, по-висока минимална заплата и пенсии

БСП предвижда развързване на държавната кесия, ако успее да спечели изборите и да сформира правителство. Това стана ясно от изказаните ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика