Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП се завръща в Народното събрание

30 май 2019, 07:14 часа • 1283 прочитания

След неколкомесечно отсъствие, групата на „БСП за България“ отново ще се включи в работата на парламента, предава БГНЕС.

Депутатите от най-голямата опозиционна партия вече възобновиха участието си в парламентарните комисии и предстои да влязат в пленарната зала на заседанието в четвъртък. Решението за това бе взето след заседание на Националния съвет на партията и предложено от лидера в оставка Корнелия Нинова. Причината БСП да преустанови присъствието си в законодателния орган стана несъгласието им с последните промени в Изборния кодекс, както и с повечето решения на управляващото мнозинство.

Социалистите обаче влизат отново в Народното събрание с конкретна причина – те ще настояват за промени в антикорупционното законодателство и в Закона за съдебната власт. Очаква са да използват парламентарната трибуна и за да отправят призив за оставката на финансовия министър Владислав Горанов, която от „Позитано 20“ поискаха заради по-голямата партийна субсидия, която партиите са взели.

Първа точка на пленарното заседание в четвъртък е Закона за дейностите по предоставяне на услуги, промените в който предвиждат преодоляване на търговските практики, необосновано дискриминиращи на географски принцип клиентите и потребителите в рамките на европейския пазар. Депутатите ще разгледат още докладите на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) и Българската академия на науките (БАН) за 2018 година.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес