БСП ще внесе вот на недоверие към правителството заради Перник и мръсния въздух (ВИДЕО)

4108
БСП ще внесе вот на недоверие към правителството заради Перник и мръсния въздух (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Внасяме вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала в политиката по околната среда и водите. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Димов и Нанков без обяснение, но с идеи за водната криза в Перник, БСП с яростна критика

"С реализацията на проект за водна инфраструктура в Перник ще се намалят загубите на вода с 2.8 млн. куб. метра", съобщи по време на из...

За десетгодишното управление на Борисов в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза в Перник става и национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем. В същото време постоянно се увеличаха цените на водата за граждани без да се предприемат каквито и да е мерки за инвестиции. Само 0,5% от мрежата е подменена, а над 50% от водата се губи, допълни Нинова.

Днес премиерът Бойко Борисов поиска преглед на приватизационните сделки в Перник по време на Прехода. Всичко можете да видите в ТАЗИ СТАТИЯ.

"Трети сме в света по замърсен въздух, защото правителството на Бойко Борисов разрешава внос на боклуци от цял свят, които да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова. След десет години управление посегнаха на най-човешки неща като въздуха и водата ни. Всички обяснения за природни причини са безпочвени. Днес господин Борисов е казал в Перник, че тук политика няма. Не, господин Борисов, тук има само политика и нищо друго. Твой министър да каже даваме 32 милиона лева и ще осигурим вода през 2016 година и след четири години да няма вода и да не се знае къде са отишли парите, е политика на корупция. Министър на регионалното развитие да подписва всеки месец на ВиК – Перник колко вода да източват без да отчита колко вода се влива в язовира, е политика на некадърност. Да оставиш половин милион българи без основно човешко благо питейна вода, е политика на геноцид", допълни още Нинова.

Красимир Велчев: Прави се опит кризата в Перник да се припише на ГЕРБ

Някои наши политически опоненти правят така, че цялата вина за тази криза да се припише на ГЕРБ и правителството. Когато Борисов стана ...

"Днес господин Борисов е казал, че той с главния прокурор не говори, за разлика от мен, която разговарях с главния прокурор и поисках официална среща. Дори си е позволил да каже, че аз "назидавам" главния прокурор – типично в негов стил. Основната разлика между мен и Борисов по отношение на главните прокурори на България е, че той ги вика в Банкя или в Бояна, осъществявайки задкулисието. Припомням ви разговора от 2013 година, от неговия дом, в разговор за задкулисие, излязоха репликите: "Не ми се подсмихвай, ти си го избра". Там се говори за бизнесмени, за дела, за започване на дела, за прекратяване, включително до цинизма да се коментира сексуална ориентация. Ако е забравил, мога да извадя тази стенограма. За разлика от него, винаги съм искала официални срещи и съм ги обявявала публично. Поисках такава за Перник, осъществявайки желанието на перничани, изразено вчера пред мен. Те не вярват, че ще има понасяне на отговорност и наказани лица. След срещата с г-н Гешев, официално ще обявя резултата", добави соцлидерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика