БСП-София: ГЕРБ саботират изборите

17482
БСП-София: ГЕРБ саботират изборите
Снимка: БГНЕС

От столичното ръководство на БСП обвиниха ГЕРБ, че саботират изборите в столицата. Както е известно, на проведената консултация днес между представителите на участващите партии и коалиции не беше постигнато съгласие за определяне състава на районните избирателни комисии (РИК) в София за евровота на 25-и май. Така ще се наложи служебно назначаване от Централната избирателна комисия. Веднага след края на консултациите при областния управител на столицата Росен Малинов, от столичното БСП излязоха със специална декларация по повод случилото се днес.

Actualno.com публикува позицията на БСП-София без съкращения и редакторска намеса:

БСП-София сне политическото си доверие от всички, свързани с АБВ

Софийската градска организация на БСП реши да снеме политическото си доверие както от Георги Първанов, така и от всички, които по един...

На провелите се днес (27.03.2014 г.) преговори между Софийските ръководства на партиите за състава на 23-та, 24-та и 25-та РИК в София-град, политическа партия ГЕРБ поиска три председателски места с аргумента, че са първа политическа сила в 42-то Народно събрание.

От своя страна ръковоството на БСП-София също настоя за 3 председателски места с мотива, че е мандатоносител и като такъв носи най-голямата политическа отговорност в лицето на правителството на Пламен Орешарски за организирането и провеждането на предстоящите избори.

Предвид разрaзилите се дебати и бурни страсти във връзка с приемането на новия Изборен кодекс, заемането на председателските места е също израз на политическа отговорност за прилагане на кодекса.

Технологично на територията на София-град изборите ще се организират и проведат от районните и общински администрации, доминирани от ПП ГЕРБ, от същите тези, които допуснаха през 2011 г. резултатът да се определи от носенето на чували.

Ще съберем повече хора, отколкото агитките на Левски и ЦСКА, казва Янаки Стоилов

Митингът-шествие, който БСП ще направи в тази събота (16 ноември) и който ще тръгне в 11:30 часа от „Орлов мост” към сграда...

Ако се следва логиката на разпределение на местата в ЦИК и решенията на комисията в тази посока, то съставите на РИК също трябва да отразят това разпределение.

С това си поведение представителите на ПП ГЕРБ затвърждават в нас усещането, че те по всякакъв начин се опитват да саботират нормалното провеждане на предстоящите избори за Европейски парламент.

За съжаление, тази им позиция говори за незряло политическо поведение, базирано не на политически реалности и търсене на баланс и прозрачност, за които и те самите пледират, а на търсене на конфронтация, дестабилизация и ненормално провеждане на изборите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика