БСП-София взима опит от Москва за онлайн референдуми

7832
БСП-София взима опит от Москва за онлайн референдуми

Опитът на общината в Москва в правенето на онлайн референдуми беше една от основните теми, които дискутираха Калоян Паргов, Милка Христова и Чавдар Минчев на една от срещите си при официалното посещение на българската делегация от БСП-София в руската столица. Лидерът на Градкия съвет на социалистите, председателят на групата на левицата в СОС и председателят на Националната асоциация за международни отношения бяха приети от председателя на московската градска Дума Алексей Шапошников. На срещата присъстваха още председателят на комисията по култура и масови комуникации Евгений Герасимов, както и председателят на Комисията по физическа култура спорт и младежка политика Кирил Щитов. А от името на правителството на Москва на срещата беше съветникът на кмета на руската столица - Александър Крутов.

"Говорихме много за гражданското общество, прозрачността и отчетността в града, тъй като Москва е един от петте мегаполиси, в които тези процеси са трудни за реализация, коментира Калоян Паргов. - В Русия обаче са намерили са намерили много интересна форма за случване на нещата. Провеждат бързи онлайн референдуми по "горещи" теми. Последният, който са правили е бил много интересен. Питали са московчани колко трябва да бъде височината на окосената трева в зелените площи. Така се спестява целият този път, който ние сме принудени да вървим в нашата община - да събираме подписи, да ги внасяме за разглеждане, да разискваме темата... И така минават месеци! А те решават въпросите за седмица-две по електронен път. Похвалиха се с доста добра представителна активност".

Калоян Паргов: Спортът е основен приоритет на общинарите в Москва

Спортът е основен приоритет на общинарите в Москва и те се грижат гражданите да имат достатъчно добри условия да го практикуват. Това с...

Делегацията на БСП-София връчи и специален подарък на Алексей Шапошников - реплика на тракийски Ритон, който ще краси колекцията на московската градска Дума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика