X
 
 

БСП: Управляващите отклоняват вниманието от водната криза и замърсяването с нас

361 1
БСП: Управляващите отклоняват вниманието от водната криза и замърсяването с нас
Снимка: БГНЕС
Изказвам съчувствие на Емил Димитров за новия му пост. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов по време на дебатите по персоналните промени в Министерски съвет.

Те са свързани с оставката на Нено Димов като министър на околната среда и кандидатурата на Емил Димитров.

БСП също не подкрепя кандидатурата на Емил Димитров за екоминистър

БСП няма да подкрепи кандидатурата на Емил Димитров- Ревизоро за екоминистър, стана ясно от думите на червения депутат Кристиан Вигенин...

Манол Генов поясни, че е предупреждавал многократно Нено Димов да си повиши контрола в РИОСВ и всички други контролни органи, които осъществяват контрол върху водата, въздуха и други екологични дейности.

Народният представител от опозицията определи като връх на философията как "Обединени патриоти" са вързали конгреса на БСП с вот на недоверие. "Може би, ако нямаше конгрес на БСП язовир "Студена" щеше да бъде пълен и фините прахови частици щяха да бъдат по-малко?

Може би движението на отпадъците щеше да бъде по-контролирано и нямаше да си задава обществото въпроси какви отпадъци влизат в България и откъде", допълни Генов, цитиран от "Фокус".

Така той отговори на обвиненията на ВМРО, че БСП повдига проблемите в околната среда, тъй като предстои конгрес на партията през тази година.

Корнелия Нинова: БСП работи за сваляне на това вредно правителство

Лъжи и манипулации са твърденията, че БСП влиза в договорки и задкулисие да крепи правителството. Ние работим за сваляне на това правит...

Зам.-председателят на БСП Крум Зарков заяви, че има няколко проблема, които се поставят при избора на нов министър.

"Първият е причината да се стигне дотук. Очевидно г-н Нено Димов подаде оставка, защото беше арестуван, а не защото претърпя провал в политиката. Нещо повече, в дните преди да бъде отведен, вие от мнозинството и негови колеги министри защитаваха всяко негово решение.

Арестът си е арест, наказателната отговорност, наказателна отговорност", каза още Зарков и посочи, че тази оставка е трябвало да бъде факт без нещата, които са се случили. Според БСП Емил Димитров няма експертиза да заеме поста на Нено Димов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...