БСП започва срещи с другите партии в парламента за бюджета и мажоритарния вот за депутати

1614
БСП започва срещи с другите партии в парламента за бюджета и мажоритарния вот за депутати
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е поканила лидерите на другите партии в парламента на срещи, на които да обсъдят гарантирането на законовия ред в България и недопускането на политическа нестабилност.

Днес официално Бойко Борисов подаде оставката на правителството след загубата на ГЕРБ на президентския вот, като се очаква тя да бъде гласувана в сряда.

ГЕРБ внася референдума на Слави в парламента

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе проекторешение в Народното събрание трите въпроса от референдума да бъдат въведени в законодател...

ГЕРБ и БСП отказват да правят нов кабинет в рамките на 43-ия парламент. Ако и третата партия върне проучвателния мандат, ще се върне към предсрочни парламентарни избори. При всички положения сегашното Народно събрание ще остане да работи до встъпването в длъжност на новоизбрания президент ген. Румен Радев. То трябва да приеме бюджета за следващата година и да вземе решение по предмета на националния референдум, сред който е и мажоритарният вот за народни представители. На срещите, които започват утре, Нинова ще сондира другите партии по тези теми.

"Конституцията на България регламентира целия път, по който трябва да се върви след оставката на правителството, и това трябва да се случи със спокойно и държавническо отношение", съобщиха от "Позитано" 20.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика