Бунт в червените редици - Страхил Ангелов иска ново ръководство на БСП

28992
Бунт в червените редици - Страхил Ангелов иска ново ръководство на БСП
Снимка: БГНЕС

С това ръководство БСП не може да се яви на предсрочни избори. Това заяви червеният депутат Страхил Ангелов, който се прочу със самоволното си посещение в Сирия, което беше разчетено от мнозина експерти като подкрепа за Башар Асад.

Според Ангелов трябват спешни промени в партията, но едва ли на пресконференцията днес някой ще подаде оставка и ще поеме отговорност.

Йордан Цонев: БСП не събра подкрепа на евроизборите, затова отиваме на избори

Имаше разговор онзи ден между г-н Местан и г-н Станишев. Точно на негова база вчера казахме, че всички врати са отворени, освен една &n...

"Отново ще слушаме тези, които вече сме чували, че всички други са виновни, но не и ръководството на БСП", каза Ангелов. Той допълни, че за да има промени в ръководството според устава на партията, това трябва да се случи на Конгрес, такъв обаче на този етап не е насрочен. Страхил Ангелов каза още, че липсата на коалиционно споразумения с ДПС, назначаването на хора на ДПС и задкулисието пречат на социалистите. Той беше категоричен, че няма смисъл при тези обстоятелства това правителство да съществува.

Ангелов допълни, че колкото по-скоро се проведат предсрочни парламентарни избори, толкова по-добре за страната.

Същевременно социологът Живко Георгиев предрече, че по-скоро днес в 10:30 БСП ще обяви дата за предсрочни избори, отколкото червеното ръководство да даде оставка. Социологът каза още, че с изказването си от вчера ДПС ясно заявяват, че не искат да носят отговорност за това правителство.

Георгиев прогнозира, че в следващото правителство най-вероятно ще има три партийни коалиции, като малко вероятни са коалиции ДПС-ГЕРБ и БСП-ГЕРБ.

Стоилов: Днес оставка няма да има. Цачева: Избори през септември

Сергей Станишев ще се появи на днешната пресконференция на БСП, която ще се проведе в 10:30 часа. Няма да говорим за вътрешнопартийни р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика