Бъчварова: Няма правителство без подкрепа от ГЕРБ, кабинетът нямаше корупционен скандал

1619
Бъчварова: Няма правителство без подкрепа от ГЕРБ, кабинетът нямаше корупционен скандал
Снимка: БГНЕС

В този парламент без цялостна подкрепа от ГЕРБ не може да бъде съставено правителство. Политическата логика е представителство – няма как трета или четвърта партия да има такова, беше тезата на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова относно ново правителство в рамките на 43-тия парламент.

Попитана относно предложението на Валери Симеонов правителството да си остане, но без премиер Бойко Борисов, Бъчварова беше категорична, че премиерът прави кабинет и е невъзможно предложението на Симеонов да стане факт. Въпрос на глава или въпрос на его – въпрос на политическа логика, отговори Бъчварова на питане на Нова телевизия. Тя обяви и, че е неустойчиво лидерът на дадена партия, която прави правителство, да не е премиер.

Ако ГЕРБ няма абсолютно мнозинство в следващия парламент, ще се водят преговори за коалиция, каза още Бъчварова.

Андреев: Възможно е да се направи експертно правителство, подкрепено от малка партия

ГЕРБ имат много сериозни структури, Цветан Цветанов е уникален организатор. ГЕРБ вероятно ще бъдат най-голямата парламентарна група сле...

Има такава логика – така вътрешният министър в оставка коментира тезата, че може служебното правителство да бъде напълнено с кадри на БСП.

Времето е много малко за ново изборно законодателство, но и за последствията от изцяло мажоритарен вот. Какво се случва, ако при такава система се получи недостатъчно добро представителство - може да се случи една партия да има позиции с много голямо мнозинство, зададе риторичен въпрос Бъчварова, която обяви, че няма гаранция, че това ще е ГЕРБ. В 43-тия парламент имахме добро представителство и много малко хора не бяха представени, е мнението на вътрешния министър в оставка, която каза и, че сега се връща в парламента като депутат.

Вечният скандал "Цветан Василев"

Относно разпитите в прокуратурата заради бартера с ваксините, Бъчварова обяви, че кабинетът „Борисов” 2 бил правителството, около което нямало корупционен скандал. Моментално на вътрешния министър в оставка беше припомнено последното интервю на Цветан Василев и схемата с „Дунарит”. Ако г-н Василев има информация за неправомерни действия, да се яви пред прокуратурата, да предостави информация и да даде доказателства. Така дистанционно не е сериозно – не е сериозно за човек, който е нанесъл такива големи щети на държавата и бюджета, да се изживява като последна инстанция. Цветан Василев твърди неща, за които избягва да носи отговорността, подчерта Бъчварова и призова банкерът да дойде да свидетелства. Всеки на дивана вкъщи може да каже каквото си иска, освен това, което трябва, като знае, че го записват, многозначително заяви вътрешният министър в оставка в коментар две в едно – и за Цветан Василев, и за „Яневагейт”Нямам впечатления Александър Сталийски да е близък с Бойко Борисов – познавам г-н Сталийски, защото съм чувала за баща му, добави Бъчварова.

ГЕРБ няма да подкрепи Патриотичния фронт за съставяне на правителство

Към настоящия момент няма да подкрепим Патриотичния фронт за съставяне на правителство. Това каза пред журналисти в Народното събрание ...

Реформата в сектор "Сигурност"

Бюджетът на МВР за догодина отново е най-голям – над 1,2 млрд. лева, но според синдикатите трябвали още 41 млн. лева. Пожарникарите вече заплашиха с протести.

750 нови пожарни са купени, 300 млн. лева, инвестирани в пожарната през последните 3 години, догодина са отделени 10 млн. лева за техника и 69 млн. лева ще отидат като инвестиции за подобряване на условията – по ОП „Региони в растеж”. Не казвам, че всичко е перфектно, но синдикатите го знаят много добре, отговори Румяна Бъчварова. Опитваме да решим проблемите основно с европейски средства, добави тя.

За увеличение на заплатите на полицаите трябват 70 млн. лева, каза още Бъчварова. По думите ѝ, ако тези средства бъдат инвестирани, ефектът щял да бъде много голям, защото полицаите са тези, които се борят с контрабандата например.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

И НСО се включи в хора: Отвърна на Кирил Петков за следящата го охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика