България пропуска 1 година по програмата за развитие на селските райони

20117
България пропуска 1 година по програмата за развитие на селските райони
Снимка: БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за България ще бъде одобрена в Брюксел най-рано догодина, съобщи министърът на земеделието Васил Грудев. Това означава, че страната ни вече е пропуснала една година от новия програмен период. Министърът обяви още, че директните плащания няма да бъдат изплатени през декември, както се очакваше.

На 4-ти септември министър Грудев има среща с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолош, като се очаква България да ускори разговорите по приемането на Програмата за развитие на селските райони. Всички наредби по нея ще бъдат разработени заедно с бранша и бизнеса, заяви Грудев, цитиран от КРОСС.

МЗХ: Няма загубени средства по Програмата за развитие на селските райони за 2013 г.

Няма загубени средства по Програмата за развитие на селските райони за 2013 година, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земедели...

При откриването на агроизложението "БАТА Агро" Тодор Николов от управителния съвет каза, че на практика изпратената в Брюксел от предишното правителство програма е незаконна, защото нито едно от решенията по нея не са съгласувани в работната група. Всички решения за начина, по който ще се харчат европейски пари за земеделие, са взети по неясни причини от некомпетентни чиновници, каза Николов. Според него предвидените в програмата пари за техника например са толкова малко, че няма да позволят никога българските земеделци да обновят машинния си парк, а голяма част от тракторите и комбайните у нас са стари.

Според бизнеса е задължително в кратки срокове да бъде свикана работната група, за да се разбере каква Програма за селските райони е изпратена в Брюксел и какво може да се промени. В същото време стана ясно, че част от браншовите организации са сезирали Брюксел за тези проблеми.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика