Цветан Василев: Плевнелиев е натискал Пеевски да тръгне срещу КТБ

14065
Цветан Василев: Плевнелиев е натискал Пеевски да тръгне срещу КТБ

Банкерът Цветан Василев разкри, че неколкократно е уведомил бившите премиери Сергей Станишев и Пламен Орешарски за предстоящия погром над Корпоративна търговска банка. Василев уточни, че е посетил сегашния лидер на европейските социалисти в неговия дом, където е бил и бизнесменът Гриша Ганчев.

По думите му в интервю за BiT и Станишев, и Орешарски не направили нищо след получените сигнали и не са сигнализирали съответните институции. Бездействал и бившият финансов министър Петър Чобанов.

Цветан Василев: Прокуратурата ме изнудваше за 15 милиона евро

Бившият банкер Цветан Василев твърди, че е изнудван за 15 милиона евро от "клан на прокуратурата, за да няма проблеми". Това заяви сами...

"Станишев беше председател на партията-мандатоносител. Той не си изпълни задачите като такъв. И с Бойко Борисов съм говорил, въпреки че по онова време беше в опозиция. През лятото на 2014-а Борисов като лидер на водещата опозиционна партия каза, че виновни за погрома са Орешарски, Чобанов и Искров. Не видяхме обаче никакви действия срещу тях, когато дойде на власт", разказа банкерът, според когото Пламен Орешарски е бил възнаграден от "турската партия" за бездействието си с президентска кандидатура.

"Президентът Плевнелиев ми е любимец, имах една среща с него и погнусата ми продължава", добави Василев, който освен всичко нарече Росен Плевнелиев - безгръбначно. Според Цветан Василев ескпрезидентът също е знаел за готвената атака срещу банката.

Съпругата на банкера - Антоанета, разкри, че семейството ѝ е получавало в Белград "послания от Бойко Борисов" и други фактори от ГЕРБ. "Все повече хора в ГЕРБ се съмняват в техния вожд", добави собственикът на КТБ.

"Около 20 юни 2014 г. от българската прокуратура ми поискаха пари, за да не бъдат обвинени моята съпруга и дъщеря", обясни Василев, според когото сумата е била 1 милион евро. Той обеща в бъдещ момент да разкрие имената на рекетьорите си.

Искат Пеевски да е "Лице на България" за европредседателството ни

Депутатът от ДПС Делян Пеевски да бъде "лице на България" по време на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Такова п...

След което разказа за един от последните си разговори с Делян Пеевски. "Нямам съмнения, че и президентът Росен Плевневнелиев е бил наясно с готвения удар срещу банката. В един от разговорите ми с Пеевски той ми каза, че именно Плевнелиев го натиска чрез Лютви Местан да тръгне срещу мен и КТБ", обясни Цветан Василев.

"Цялото обвързване на Борисов с Пеевски, което мисля, че и слепците са прогледнали и са го видели, кара все повече хора от ГЕРБ да се съмняват в техния вожд", каза още Цветан Василев.

Антоанета Василева разкри, че в Белград постоянно са идвали хора, които да ги заплашват. "Пращани са ни послания от "фактори от ГЕРБ" и от Борисов", внесе светлина семейството. Василев потвърди информацията, че Делян Пеевски подготвя бягството си в Дубай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика