Цветанов: Ако имах компромат срещу Борисов нямаше ли да го пусна из публичното пространство?

14667
Цветанов: Ако имах компромат срещу Борисов нямаше ли да го пусна из публичното пространство?
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

"Смятам че никога не трябва да говориш негативно, когато ти си работил с някога 18 г., но в един момент се разделите. Това е типично за българина - когато настъпва раздялата да започне да се изказва с негативизъм", заяви в студиото на "Тази сутрин" по БТВ заместник-председателят на ПП ГЕРБ в оставка - Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че решението за напускането му е лично негово. По темата Цветанов и председателят на партията - Бойко Борисов са провели 3-часов разговор, в който са запазили добрия тон.

На въпрос, от страна на водещата, кой е бил третият вариант, относно работата му, заместник-председателят в оставка посочи, че за него такъв няма. "Трябваше да остана да работя, но да нямам никакви контакти и изяви. Това нормално ли е, при условие, че години наред съм работил за развитието на ГЕРБ? Затова казах, че вариантите са само два. Или работим за изграждането на партията, или напускам", категоричен бе Цветан Цветанов.

Украинската Рада отказа да приеме оставката на премиера Гройсман

Парламентът на Украйна отказа да приеме оставката на министър-председателя Владимир Гройсман. Оставката беше подкрепена само от 97 парл...

"Аз съм чувствителен и взимам решенията си дълбоко емоционално. Нищо не ме е наранило от думите на премиера. Това са неговите оценка и поведение и аз ще се съобразя с тях. Хората са тези, които ще дадат реалната оценка", каза Цветанов, едва сдържайки сълзите си. По отношение, изказването на Борисов, че вече има нужда от разнообразие от песните на Веселин Маринов, Цветанов отказа коментар, но подчерта, че както самият певец, така и той не се е обидил. "Аз не съм човек, който ще сложи личното пред партийното и националното. Затова Бойко Борисов е в правото си да говори каквото иска. И аз имам права и мога да казвам това, което намеря за необходимо. Но лоша дума за Борисов няма да кажа. Мога да коментирам политически решения, които смятам, че са или са били грешни, но сега не бих искал да се връщам назад", обясни заместник-председателят в оставка.

Цветанов допълни, че не желае да коментира на кого е ГЕРБ - негова или на Борисов. "Искам да си имам своето виждане но нека да не го правя публично. Аз благодаря на премиера за тези 18 г., в които работим заедно. За това време аз натрупах много опит. Видях как трябва гледам хората в очите и да не им изневерявам. Освен това, всички членове са съпричастни, за да съществува една партия. Пътуваш срещаш се с хората. Всичко е на доброволен принцип", посочи Цветан Цветанов.

Той бе категоричен, че нито Бойко Борисов притежава компромати срещу него, нито пък той срещу премиера. "Смятате ли, че ако имах поне някъде някакъв запис нямаше да го пусна из публичното пространство? Нито Борисов ме държи с някаква информация. И няма нещо, от което да се срамувам", обясни Цветанов.

Той коментира и аферата "Апартаменгейт", като уточни, че днес заедно със семейството си живее в новия апартамент, като това е единственото му и основно жилище. Другото, с което разполагат, е от 1964 г., закупено от родителите на съпругата му. "Започвам да си мисля, че има икономически интереси за масирана атака към семейство Мирянови, собствениците на "Артекс". С тях сме се виждали само веднъж семейно. Но ги поздравявам и се възхищавам по принцип на хората, които са успели. И трябва да ви кажа, че Мирянови са отказвали продажба на апартамент на хора с лоша репутация. В последните седмици се наслушах на много лоши неща. Запитах се заслужава ли си всички тези негативи. Да, заслужава си, защото съм направил много за държавата", уверено посочи Цветан Цветанов.

Силен отзвук след оставката на Цветанов в парламента и интернет

Новината за оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ предизвика силен отзвук в кулоарите на парламента. Първа те...

И уточни, че никога не е лобирал за Мирянови, нито ги е предупредил за предстоящи проверки. Той заяви, че засега не планира да прави нова партия и остава редови член на ГЕРБ. "В момента само съм закачил шпайковете на стената. Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите виждания. Дал съм всичко от себе си, макар че оценката на премиера е друга. Имам три или четири предложения за бизнес. Засега не съм мислил конкретно какво ще работя", обясни заместник-председателят в оставка.

Той съобщи в ефир, че още от вчера (31.05.19 г.) му е отправено политическо предложение, от страна на една партия, като не издаде коя е. "Обадиха ми се Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Мустафа Карадайъ, Веселин Марешки, както и от БСП. Благодариха ми, че сме работили заедно и ако имам нещо да обсъдя можем да работим заедно. Аз винаги запазвам човешките си отношения с всеки", каза Цветан Цветанов. Той не пожела да коментира и това, дали има връзка между неговата оставка и връщането на Делян Пеевски в парламента. В заключение заместник-председателят на ПП ГЕРБ в оставка заяви, че в продължение на няколко часа е обсъждал решението си и със своята съпруга, която го подкрепя безрезервно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика