Цветанов: Политическите ни опоненти нямат усещането, че ще спечелят изборите

1582
Цветанов: Политическите ни опоненти нямат усещането, че ще спечелят изборите
Снимка: БГНЕС

Двама се карат третия печели, нека да пожелаем успех на бъдещият генерален секретар на ООН. Доколкото рабрах, ООН не решава вътрешно важните проблеми на страната ни, но това беше шанс за България. Не може да имаме шеф на ЮНЕСКО и генерален секретар на ООН. Останахме с усещането, че действително бихме могли да спечели тази надпревара. България е доста малка, за да участва в голямата геополитика. От тази гледна точка висшата дипломация е изиграла своята роля. Това заяви председателят на парламентарната группа на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за резултатите от надпреварата за поста генерален секретар на ООН пред БНТ.

Не бих искал да се връщам в тълкуването на всички тeзи месеци. От тук нататък да запазим достойнството си, когато даваме коментари. Може да се гордеем с тяхното представяне и те имат своята тежест. Може би ние като нация не може да бъдем единни, това противопоставяне се изнесе в международен план. Повече се виждаха негативните неща, облечени в жълтини. Не показахме добрите качества на двете прекрасни жени, допълни още той.

Пищова: Ще раздаваме кебапчета, ще пее Цеца, ще има 4 часа концерт на Радо Шишарката

ГЕРБ има сигурна подкрепа, ако кандидатът за президент на партията Цецка Цачева стигне до балотаж. В подкрепа на партията на Бойко Бори...

На въпрос относно отрицателните коментари за Цецка Цачева Цветанов каза: "Това е повече дефицит на познания в надпреварата, в която влиза ген. Радев. Качествата му не са за президент на странта. Ние няма да паднем на това ниво на говорене. Ще бъдем градивни и няма да ползваме тролове, което е патент на някои партии."

По думите на Цветанов: "Политическите ни опоненти нямат усещането, че ще спечелят изборите. Тръгват или да видят какъв е общественият им рейтинг, защото залагат на нещо по-дългосрочно, за да може да реализират някакви лични интереси. Нашата отговорност е да запазим стабилността в страната. Тандемът Цачева - Манушев е невериятен и самият факт, че през 2017 година ще започне техния мандат, вчера получихем номер 17, това е добра символика. Искам да пожелая успех на всички двойки, има някои които са доста ексцентрични, но някои вече стартираха неуспешно."

На въпрос дали ще се явят на тестовете на МЕНСА Цветанов каза: "Смятам, че си заслужава да се опита, може би в по-приемлив час."

Цветан Цветанов отвхърли обвиненията, че са обявили кандидатите за президент, за да избегнат дебата и припомни, че кампанията започва утре, 7 октомври: "Дебат трябва да има и трябва да бъде между първия и втория. Може би кандидатие на ГЕРБ и БСП-Лява България ще отидат на балотаж, ако има такъв."

Какво става с гласа ни, когато отбележим "Не подкрепям никого" в бюлетината?

В последните дни в публичното пространство се ширят спекулации относно гласуването за президентския вот и по-специално новата опция в б...

На въпрос кои са кандидатите на ДОСТ и ДПС Цветанов изрази предположение, че това може да е Пламен Орешарски. Толкова е несериозно да се мисли, че той ще отиде на балотаж. Но нека да се отнасяме с необходимия респект към всеки един кандидат.

Предсрочни парламентарни избори са възможни единествено при загуба на президентските, категоричен бе той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика