Демерджиев към полицаите: Не позволявайте да се петни пагонът

919
Демерджиев към полицаите: Не позволявайте да се петни пагонът
Снимка: БГНЕС

Не позволявайте да се петни пагонът. Това каза вицепремиерът и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерждиев по време на Национално съвещание на ръководството на МВР. Той обърна внимание, че 95% от служителите на МВР си вършат изключително съвестно работата. "Не позволявайте на другите 5% да петнят пагона и да настройват обществото срещу българската полиция и МВР. Помагайте тези хора да излязат от системата и тя да се превърне в образец на законност, в пример, който да се следва, а не в лош пример", каза още министърът на вътрешните работи. 

ОЩЕ: Демерджиев: Нима само МВР сама се чисти? Гешев да упражни правомощията си

Министърът отчете, че МВР се е справило с важните задачи по провеждане на честни избори и за опазване на държавната граница.

ОЩЕ: Без сериозни нарушения на изборите към този момент

"Осигурихме честни и спокойни избори. Това беше нашата мисия като служебен кабинет", каза Демерджиев. По думите му не е имало сериозни претенции от нито една политическа сила, а позитивна реакция от страна на ЦИК за взаимодействието с МВР. 

"Справихме се и с още една много важна задача. Още от първия ден беше ясно, че не можем да правим избори, ако не защитим държавната си граница, която е външна граница на ЕС. Справихме се и с това. Тук трябваше  да се отбележи, че имаше един проблем, той още не е разрешен. Години наред на държавната граница стоят стотици и хиляди ваши колеги, захвърлени от държавата, оставени сами да се справят с този проблем. За много кратък период от време направихме необходимото да им помогнем с всичко, което може да им помогне държавата в лицето на Министерски съвет и МВР. Обезпечихме цялата възможна налична техника, подобрихме организацията. Сега предвиждаме в щатния състав и разписание така, че тази практика на извънреден труд и преместване на хора да не продължава", коментира още Демерджиев. 

Министърът на вътрешните работи отбеляза и какво предстои за МВР. "Какво ни предстои? Това ,което се случва по пътищата за мен е проекция на десетки години, в които българските граждани са загубили респект. Пренесено на пътищата коства човешки животи и ние сме длъжни да го спрем", добави още Демерждиев. 

"Предстои ни нещо много важно. През тези два месеца това, което забелязах, че навсякъде по места, има хора, които се чувстват над закона, които се чувстват извън закона. Нашата задача ще бъде да покажем на тези хора, че те не могат, не трябва и няма да бъдат извън и над закона", добави още вътрешният министър.

"Третата задача, която още в началото поставихме като фокус е да пазим нашите деца, да пазим децата на България от всякакви неща. Това са наркотици, това са различни вредни вещества", добави още Демерджиев. 

ОЩЕ: МВР: Без задържани на снощните протести след смъртта на таксиметровия шофьор

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика